Evvel Temmuz Festivalinde Grup Yorum’u Sahiplenen Halka Polis Saldırdı. 8 Gözaltı.

Arap Alevi kültürünün bir parçasını oluşturan geleneksel Evvel Temmuz Festivali 20 yıldır yapılmakta ve bu 20 yılın son 10 yılında Grup Yorum sahne almakta. Her konserine 10 binlerce insan katılır.  Evvel Temmuz Festivali Grup Yorum konseri ile adeta özdeşleşmiş ve Grup Yorum konserleri gelenek haline gelmiştir.

Faşizmin Grup Yorum Korkusu

Bu sene Evvel Temmuz Festivalinde Grup Yorum yine her sene olduğu gibi sahne alacaktı. Ancak festivalden 2 gün önce kaymakamlık Grup Yorum konserinin yasaklandığını duyurdu.

Tabii ki Grup Yorum konserinin yasaklanması alelade  bir kaymakamın alabileceği bir karar değil. Grup Yorum’a  yapılan baskılar ve yasaklamalar Faşizmin devrimcilere olan düşmanlığının ve devrimcilerden korkusunun billurlaşmış halidir. Korku ve düşmanlıkları çok açık görülür.

Bu sene de bu korku ve düşmanlıkla yasaklamaya çalıştılar yine. Bunun dışında bir sebep olamaz. Çünkü festivale katılan halkın büyük çoğunluğu bu konseri bekler. Tüm konserlerinde onbinlerce insan olur. Ve bu güne kadar tek bir tatsız olay yaşanmamıştır. Çünkü polis saldırmamıştır.

Bu sene bu yasaklamayı tanımadı Grup Yorum sevenler. Festival öncesinde ve festival alanında halk Grup Yorum’u sahiplenmeye çağrıldı. Bildiriler ve afişler ile faşizmin keyfiliği teşhir edildi.

Konser günü yasağı tanımayarak  Grup Yorum adına sahneye çıkmak isteyen halka AKP’nin polisi saldırdı. Ve işkence ile 8 kişiyi gözaltına aldı.

Bir halkın türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan güçlüdür.

Evet Grup Yorum halkın türkülerini yapıyor. Tüm saldırılarınıza rağmen yapmaya devam ediyor. Her saldırmanızın ardından daha güçlenen Grup Yorum bu saldırıdan da daha güçlü çıkmış faşizmin acizliği ve güçsüzlüğü daha açık görülmüştür. Halk Grup Yorum’u sahiplenmiş yasağı tanımamış, Grup Yorum Halktır Susturulamaz gerçeğini tekrar dosta düşmana hatırlatarak sahneye çıkmıştır. Faşizm de kendine yakışanı yaparak saldırmış ve işkence ile gözaltına aldı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle:

Furkan Ersöz

Devrim Deniz Karataş

Ümit Özçelik

Elvan Altunarı

Mehmet

Hülya Uçucu

Gökhan Demir ve

Kaya Özçelik

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.