Estiler Gürlediler. Sonuç: Trump’ın mektubu iade edilmiştir, konu kapandı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Trump’ın mektubu iade edilmiştir, konu kapandı dedi.

Suriye topraklarına Barış Pınarı harekatı adı altında yapılan işgal, ilhak ve katliam operasyonunun ikinci veya üçüncü günü bir mektup çıkmıştı ortaya.

ABD emperyalizminin başı Trump’ın kaleme aldığı mektup direk  Erdoğan’ın şahsına idi. Mektup tam köprü altı ağzı ile yazılmıştı. aptallık etme », « şeytan olma », « mahvederim » gibi aşağılama dolulaflar tabii ki diplomasi ölçülerine göre yazılmamıştı.

AKP çevresinden bir çok şey söylendi.  “Cevap vereceğiz” dendi, “aynı seviyeye inmeyeceğiz” dendi, ABD ziyaretinin iptali gündeme geldiğinde buna ilişkin “şu anda henüz kararımı vermedim, ama soru işareti”  dendi.

Mektubun ortaya çıkması ile ABD önünde nasıl aşağılandığının üzerini örtmek için başta AKP’nin kurmayları, ardından “yandaş medya” ERdoğan’ın kuyruğunu dik tuttuğunu ispatlamaya çalıştılar.

MEKTUP KONUSUNA NOKTA KOYULDU

Ulusal onur ile ilgili bugüne kadar hiç bir olumluluğa sahip olmayan AKP iktidarı bu meselede de şaşırtmadı.

ABD ziyaretinde “mektubu iade edeceğiz” demişlerdi. Ancak ne şekilde iade edilecek, hangi sözler söylenecek, tavır alınacak mı, hiç olmazsa sitem edilecek mi… bunlardan hiç biri yapılmadı. “Mektup iade edildi” deniyor hepsi bu! “Mektup takdim edildi” diye servis ettirildi kendi medyasına. HERŞEY İŞBİRLİKÇİLİĞİN DOĞASINA UYGUN SEYRETTİ. Halkın karşısına külhanbeyi kesilen Erdoğan patronu ABD Başkanı Trump’ın karşısında SÜT DÖKMÜŞ KEDİ!

Mektubun iade edildiğine dair tek bir delil yok. Tek bir resim, tek bir yazı yok!

İade edilmesi Erdoğan’a yapılan aşağılama yapılmadı anlamına gelmeyecekti. Ama onu bile yapamayıp yalan söylüyorlar. Çünkü böyle bir emare yok. Mektubun iade edildiğini ispatlayan hiç bir ispat yok.

AKP sözcüsü Ömer Çelik “biz yaladık yuttuk artık kapatın bu konuyu” diyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.