Eskişehir’den Ankara’ya yürümek isteyen metal işçilerine polis saldırdı: 32 kişi gözaltında

Yoksulluğun geldiği boyut artık ülkenin her yerinde işçi ve emekçi direnişlerine sebep oluyor.

Zeytinoğlu grubu bünyesindeki Entil, Hapalki ve Tarkon fabrikalarında çalışan ve aylardır maaşlarını alamayan işçiler Eskişehir’de 2 gün sürdürdükleri açlık grevinin ardından Espark önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla Ankara’ya yürüyüş yapmak istediler.

Aylardır maaşlarını alamıyorlar. Devlet patrona işçilerinin parasını ödemeleri için gerekeni yapması gerekirken, hakkını isteyen işçiye saldırıyor gözaltına alıyor. Göstermelik de olsa halktan, işçiden emekçiden yana bir tavır yok. Her hareketlerinde işçi emekçi düşmanlığı görülüyor.

AKP iktidarı zenginin, soygun ve talancının iktidarıdır. Bunu artık her seferinde kendileri çok açık ve net gösteriyor:

DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler yaptıkları basın açıklamasının ardından Ankara’ya doğru yürüyüşe geçtikleri sırada polis biber gazı ve cop kullanarak saldırdı. Saldırıya uğrayan işçiler önce Ankara’ya, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) önüne daha sonra Saray’a yürüyeceklerdi.

Polis işçilerin eylemini provoke etmek için işçilerin ses aracının yolu işgal ettiğini söyleyerek çekici çağırmak istedi, daha sonra saldırdı. Ve 32 işçiyi işkence ile gözaltına aldı.


Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.