Eskişehir’de 15 metal işçisi gözaltına alındı

İşçiler Hakları İçin Direniyor Patronların Devleti Saldırıyor Gözaltına Alıyor.

Eskişehir’de 5 aydır  maaşlarını alamayan Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine işyerlerinde çalışan işçiler maaşlarını almak için direniyor. İşçiler bugün üç ayrı eyleme birden imza atarken, Eskişehir’de fabrika içinde direniş başlatan işçilerden 15’i gözaltına alındı, vinç üstündeki işçiler ise direnişe devam ediyor. 

Belki de dünyanın hiç bir yerinde haklarını almak için bu kadar vinçlere, binaların çatılarına çıkılmıyordur. Bu kadar işçi hakkını yendiği ülkemizde damlara çıkmasınlar da ne yapsınlar.

Her gün gazetelerde basında buna benzer haberler ile karşılaşılıyor. Maaşlarını alamıyor işçiler. Maaşlarına zam, ya da artı bazı haklar için değil sadece çalışarak kazandıkları maaşlarını istiyorlar. 5 aydır verilmiyor ve tabii ki yapabilecek tek şey kalıyor işçilere direnmek.

AKP faşizminin polisi ne yapıyor. İşçilere direnmeyin diyor. “Açlıktan sürünün, gidin intihar edin ama patronunuza karşı çıkıp rahatsız etmeyin” (!).  Yaşamak için direnmekten başka seçeneği olmayan işçi de direniyor. Polis de gözaltına alıyor. Benzeri olaylar günümüz Türkiye’sinde o kadar çok yaşanıyor ki. Artık bazıları haber bile yapılmıyor.

Eskişehir’de Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine işyerlerinde çalışan metal işçileri, aylardır ücretlerinin ödenmemesi ve işten çıkarmalar nedeniyle eylem başlatmışlardı. 

Yürüyüş yapıyorlar, jandarma polis saldırıyor, oturma eylemi yapıyorlar engelleniyorlar. Basın açıklaması yapılmasına izin verilmiyor.

Bir yandan zamlar hergün yaşamı çekilmez hale getiriyor. Bir yandan işçi emekçi maaşlarına resmi bir zam yapılmıyor. Üstüne bir de maaşları ödenmeyen işçi direnişine polisi jandarması ile saldırıyor.

Ülkemizin gerçeğini ifade eden sloganda anlatıldığı gibi: ZAM ZULÜM İŞTE FAŞİZM…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.