Eski ABD Dışişleri Bakanı Katil Madeleine Albright öldü

ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright 84 yaşında öldü. Mezarında ot bitmesin diyerek Madelein Albright’ın kim olduğuna bakalım.

1957 yılında Çekoslavakya’dan ABD’ye kaçan bir ailenin çocuğu. Hayatı boyunca ABD’nin hizmetkarlığını yapan Madeleine 1997-2001 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı yaptı. ABD’nin Irak işgalinden sonra Clinton iktidarı, yanı Madeleine’in dışişleri bakanlığını yaptığı yönetim sürekli olarak halka yönelik saldırılara devam etmişti. Ayrıca Irak’a yapılan ambargo yüzünden milyonlarca insan hayatını kaybetmişti.

Ancak akıllardan hiç çıkmayan nokta ise ilaç ambargosu yüzünden hayatını kaybeden yüzbinlerce çocuk. Madeleine Albright elinde yüzbinlerce çocuğun kanıyla öldü. 

Kendisine bir gazetecinin   “Hiroşima’da ölenlerden daha fazla çocuk ambargo esnasında canını yitirdi, sizce buna değdi mi?” sorusuna verdiği  “Bizce değdi”  cevabıylı ne kadar soğuk kanlı bir katil olduğunu göstermişti katil. 

ABD emperyalizmi varolduğu sürece halklara zulmetmiş, işgaller, ilhaklar, katliamlar, ambargolar, ablukalar ile ülkelere karşı suçlar işlemiştir. Ancak Madeleine Albright kadar ABD’nin döktüğü kanı açıktan savunanı olmamıştır. Yüzbinlerce çocuğun ölümünü savunan olmamıştır. 

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ülkenin ilk kadın dışişleri bakanı Albright’ın kanser hastalığı nedeniyle öldüğü belirtildi.

Halklara karşı işlediği suçlardan dolayı hesap vermeden ölen Albright rahmetle değil lanetle anılacaktır. 

Sosyal ağlarda paylaşın