Eren Yılmaz Davası’nda Karar: Faşizm Azmettirenleri Yine Korudu!

Uyuşturucuya karşı mücadele ettiği için çetelerin ve devletin saldırısına uğrayan Eren Yılmaz’ın vurulmasıyla ilgili davada karar verildi.
4 Ocak’ta karara bağlanan davada, Yılmaz’ı vuran iki faşist tetikçiye 18’er yıl hapis cezası verilirken, azmettiricilikle suçlanan Mustafa Demir, faşizm tarafından korundu ve beraat ettirildi.

Eren Yılmaz, Küçükçekmece’nin İkitelli Mahallesi’nde sokak ortasında 12 yerinden kurşunlanarak katledilmek istenmişti.
Saldırganlar hakkında açılan davaya, 4 ocakta Bakırköy 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.
Katiller Emrah Demirtaş ve Azat Bayram’ın da bulunduğu duruşmada, ilk söz Eren Yılmaz’a verildi.

EREN YILMAZ:
“BUNLARIN ARKASINDA KİM VAR?.. BU ARAŞTIRILMIYOR”

Eren Yılmaz, duruşmanın başında yaptığı konuşmada şunları belirtti:

“Ben 12 kurşun yedim. Sürekli sakin kalmaya çalıştım. Beni öldürmeye çalışanları duruşmalarda görünce tartışmalar yaşandı. Siz mahkeme olarak bir tarafta öldüren bir tarafta öldürülen hikayelere alışık olabilirsiniz ama ben değilim. Mahkemede yaşanan tartışmalardan dolayı benim mahkemeyi etkilemeye çalıştığım söylendi. Bunun bir çete davası olduğunu daha önce de söyledim.”

HASAN FERİT DAVASI’NDA DA AYNI ŞEY OLDU
Eren Yılmaz, konuşmasının bu bölümünde Hasan Ferit davasında da “bunlar çete” dediklerini, ama dikkate alınmadığını, onların şimdi bir faşisti öldürdüklerine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Sinan Ateş isimli bir ülkücü öldürüldü. Hasan Ferit davasında da arkadaşlarımız bir çeteden, mafyadan bahsetmişlerdi ama dikkate alınmadı. Bu kişiler Ankara’da bir cinayete karıştılar. Beni öldürmeye çalışanlar da çete. Bunların arkasında kimin olduğuna dair bir türlü inceleme yapılmıyor. Benim tekrardan talebim bu insanların arkasında kimlerin olduğunun araştırılmasını istiyorum. Başka insanlar öldürülmesin.”

Av. ŞARALDI:
“ARKALARDINDA ÖRGÜTLÜ BİR YAPI VAR!”

Eren Yılmaz’ın Halkın Hukuk Bürosu’ndan avukatı Seda Şaraldı, Yılmaz’a saldırıda çete bağlantısı görüldüğünü vurgulayarak şunları belirtti:

“Bu kişilerin uyuşturucu çetesi mensubu olduğunu söylüyoruz. Sanıklar bakımından olayın kasten yaralama olmadığı çok açık. Çünkü çapraza alarak kurşun yağdırdılar. Olay yerinde 28 kurşun olduğu söyleniyor. Eren bugün hayattaysa tesadüf eseri hayattadır. Bu şahıslar, olaydan sonra kaçtılar. Emrah ve Azat isimli şahıslar yakalandıkları farklı ikametlerden ruhsatsız silah ve kurşunlar çıktı. Bu kişiler tetikçi olarak kullanıldı. Bu eller silahı tuttu. Arkalarında başka örgütlü bir yapı var. Mustafa Demir isimli kişi olayın azmettiricisi konumunda. Olayda kullanılan silahların başka evlerde çıkması çete bağlantısını gösteriyor. Emrah Demirtaş denetimli serbestlikten yararlanırken bir cinayet işlemek istedi. Bu kişi hakkında verilecek kararda bu durumun dikkate alınmasını istiyorum. Hükümlü ve tutuklunun kaçma suçunu işlemiş. Açık ceza infaz kurumunda tekrar aynı girişimde bulunabilir”

AV. CEREN YILMAZ:
“ORTADA ÖRGÜT ÜYELİĞİ OLDUĞUNU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Eren Yılmaz’ın avukatlarından Ceren Yılmaz da çete bağlantısına dikkat çekerek sanıkların tutuklanmasını talep etti. Ceren Yılmaz şöyle dedi:

“Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüsten ceza isteniyor. Kurşunların açısından anlaşılacağı üzere olayda iki silah kullanıldığını kendi araştırmalarımız sonunda öğrendik. Biz mahkemenin olay yerinde keşif yaparak kurşunların müvekkilimize hangi açıdan geldiğini tespit etmesini istemiştik. Bu iki kişi neden tasarlayarak insan öldürmek istesin? Ortada örgüt üyeliği olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Dosyada bulunan isimlerin bir çete olduğunu olduğunu başından beri söylüyoruz. Sanıkların hükümle birlikte tutuklu olmasını talep ediyoruz”

KARAR: TETİKÇİ FAŞİSTLERE 18 YIL, AZMETTİRENE BERAAT!

Mahkeme heyeti tarafından açıklanan kararda, Eren Yılmaz’ı katletmeye çalışarak kurşun yağdıran Azat Bayram ve Emrah Demirtaş, “öldürme suçunun teşebbüs aşamasında kalması” nedeniyle 18’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Azmettirici Mustafa Demir ise “delil yetersizliği”(!) gerekçesiyle beraat ettirildi.

Sosyal ağlarda paylaşın