Erdoğan’ın Katıldığı Grup Toplantısında Olağanüstü Önlemler: Çalışanlar alınmadı, vekillere kimlik soruldu

Erdoğan’ın katılacağı AKP grup toplantısı esnasında mecliste olağanüstü önlemler alındı bugün. Bu önlemleri muhalefet(!) partileri açıklamalarda bulunarak eleştirdi.

  • Giriş çıkışlarda yoğun güvenlik önlemi alındı.
  • Meclis ana binaya giriş-çıkışlar kontrol altına alınarak binaya grup çalışanları, danışmanlar alınmadı.
  • İçeri giren milletvekillerine kimlik kontolü yapıldı.

HDP Grup Başkanvekili milletvekillerine dahi kimlik sorulduğunu söyledi, su istediğinde “Bugün grup var, bize kesin talimat var, biz su getiremiyoruz” denildiğini anlattı.

CHP milletvekili Engin Altay ise mecliste kendilerine reva görülen aşağılamayı ciddiyetten uzak şu cümlelerle eleştirdi: “Bugün CHP Grubu olarak bir sürü çalışmamız aksadı. Bizim personelimizin Meclis’e girişine bugün engelleme yapıldı; eminim diğer siyasi partilere de yapılmıştır. Neymiş efendim, Sayın Cumhurbaşkanı Meclis’e gelecekmiş; buyursun, gelsin. Bin kere söyledim, korkmasın, biz onu koruruz! Ama Cumhurbaşkanı Meclis’e gelecek diye Meclis’te sıkıyönetim ilan etmenin bir âlemi var mı?…” 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da Cumhurbaşkanının Meclis’e gelişinde bu kadar tedbire gerek olmadığını söyledi ve “Personelimizin koridora çıkması dâhi yasaklanıyor.” dedi.

2019 Mayıs ayından beri Erdoğan’ın geliş gidişleri mecliste benzer uygulamalar eşliğinde oluyor.  Hatırlanacağı üzere 2019 Mayıs ayında iki DHKC savaşçısı onlarca kamerayı geçerek meclise girmiş, bir kurşun kalemi silaha dönüştürerek güvenlik müdürünü rehin almıştı. Meclisin içinde yaklaşık 2 buçuk saat kaldıkları ortaya çıkan DHKC savaşçılarının eylemi sonrası TBMM’de kamera ve güvenlik memuru  sayılarının arttırılması gibi bir dizi güvenlik tedbirleri gündeme gelmişti. Süleyman Soylu bir televizyon programında eylem hakkında yaptığı beyanatta Erdoğan’ın da meclise gelip gittiğini, o gün de orada olabileceğini dile getirmiş bu konudaki korkularını anlatmıştı. Meclise geldiğinde  alınan önlemlere anlam veremeyen muhalefet partileri belli ki bu eylemin Erdoğan üzerindeki etkisini gözden kaçırıyor…

Sosyal ağlarda paylaşın