Erdoğan’dan Patronlara Sevindirici Haber : İşvereni de memnun etmek gerekiyor

AKP şefi Erdoğan asgari ücret komisyonunun toplandığı bugünlerde yaptığı açıklama ile patronlara güvence verdi.

6 aralık Pazartesi günü yaptığı açıklamada : “Biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız. Asgari ücret noktasında da inşallah en uygununu, en ideal olanını gerek brüt gerek net masaya yatırarak nihai kararımızı vereceğiz. Sadece işçi kesiminin memnuniyeti değil, işveren kesiminin de alınan karardan memnun olması gerekiyor.”dedi.

Evet kurduğu bu cümlede tek “doğru” olan kara puntolarla altını çizdiğimiz kısımdır. Onun da

Burası Türkiye: Yoksulluk sınırı 10.075 TL, açlık sınırı 3.093 TL, asgari  ücret 2.825 TL

AKP şefi faşist Erdoğan asgari ücret ile ilgili tartışmalara son noktayı koymuş oldu böylece. Her sene asgari ücret komisyonu toplandığında sendikalar, medya, düzen partileri sahte umutlar yaratır. Özellikle sendikalar ve düzen partileri emekçinin gırtlağından geçecek lokmanın miktarı ile ilgili beylik laflar ederler ama asgari ücret açıklandığında oluşan hayal kırıklığını asla yaşamazlar. Hayal kırıklığını yaşayan emekçilerdir. Her sene asgari ücretin açıklanmasını bekleyen milyonlarca emekçinin hevesleri kursağında kalır.

Erdoğan’ın yaptığı açıklama nerden bakılsa yalan ve iki yüzlülüktür.

On yıllardır asgari ücret açıklandığında emekçilerin yüzü gülmüş müdür ki bu sene “sadece” emekçilerin değil patronların da alınan karardan memnun olması gerekiyor ?  İktidarda oldukları 20 yıla yakın süredir sadece patronların yüzünü güldürdükleri yetmemiş belli ki, işçiye verilecek asgari ücret toplantısına mesaj yolluyor.  Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın “aç bırakın” dan başka anlamı yoktur.

Ayrıca şu asla unutulmamalıdır. Patron ve işçinin yüzü gülmez. Patronun yüzü güldüğünde işçinin emekçinin yüzü gülmez. İşçinin yüzü güldüğünde patronun ki gülmez. İki kere iki dört. Bunu en iyi Erdoğan bilir.

Sendikaların da bu gerçeği bilmemesi ise imkansızdır ama asgari ücret pazarlıkları yapılırken iki tarafın memnuniyeti konuşulur.

İşçi emekçi de bu gerçeğe göre örgütlenmeli insanca yaşamasının yolunun patronların saltanatını yıkmaktan geçtiğini bilmesi gerekir…

TÜRK-İŞ: Açlık sınırı 2 bin 75 liraya ve yoksulluk sınırı 6 bin 760 liraya  yükseldi
Sosyal ağlarda paylaşın