Erdoğan Rize’de “İnsan felaketini kendi eliyle hazırlıyor” dedi

Kendi ailesini ve havarisini ihya etmek, tekellerin kasalarını doldurması için iktidarda olduğu sürece ülkeyi betonlaştıran AKP şefi Erdoğan, Rize’de yaptığı konuşmada yine demagoji yaptı. Rize’de ardı ardına yaşanan seller sonucu canını ve malını kaybeden halkı kandırmak, yaşananların bizzat kendi sorumluluğunda olduğunu gizlemek için yaptığı açıklamada şöyle dedi ; “İnsan bilerek ya da bilmeyerek çoğu zaman kendi felaketini bizzat kendi eliyle hazırlıyor”

Her selde can kaybı yaşanan Rize’de geçtiğimiz hafta yaşanan selde hayatını kaybeden 8 kişi için Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan bayramı buruk kutladıklarını dile getirdi. Yaşanan ölümler ile ilgili yaptığı açıklamada selde Arhavi’de can kaybı olmamasının teselli kaynağı olduğunu söyledi ! Yatıp kalkıp ülkenin gelişmişliğinden bahseden Erdoğan konuşmasının hiç bir yerinde sellerin veya deprem gibi başka doğa olaylarının neden katliama dönüştüğünü, buna nasıl engel olacaklarına dair tek kelime etmedi..

Rize’de 550 konut yapacağını duyuran Erdoğan, hırs ve plan programsızlıktan yakındı. Nereden bakılsa ikiyüzlülüğün, utanmazlığın sırıttığı açıklamayı yapan Erdoğan bu konuşmayı namaz çıkışı yaptı üstelik. Her şeyi halkı kandırmak, gerçeklerin üzerini örtmek ve en önemlisi halkın inançlarını sömürmek için kullanan Erdoğan şöyle seslendi :

“Geçmişteki iyi örneklerin rehberliğinde, acı tecrübelerden ders çıkartarak, artık kendimize yeni bir yol çizmemiz gerektiğine inanıyorum. Dikey mimari yerine yatay mimariyi teşvik ederek şehirlerimize nefes aldırdık, ne olur şu yamaçlarda 5 kat, 10 kat binalar yapmayın.”

‘ŞU YAMAÇLARDA 5, 10 KAT BİNALAR YAPMAYIN’  diye seslenen Erdoğan, bu binaların yapılmasına onay verenin kendi iktidarı olduğunu çok iyi biliyordur ancak söz konusu yalan ve istismar olunca kimsenin kendisini geçemeyeceğini ispatlıyor AKP şefi. Dikey mimariden yakınan Erdoğan’ın şefi olduğu AKP iktidara geldiğinden beri hemen her yeri gökdelenler istila etmiştir. Gökdelenlerin mütaahitlerinin tamamı AKP çevresinden oluşuyor. AKP koruması altında binlerce işçinin öldüğü inşaatlara örnek, Kalyon inşaat, Cengiz inşaat, kolin inşaat…

Sosyal ağlarda paylaşın