Erdoğan gazeteciliğin ‘sınırlarını’ anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde yabancı basın mensuplarıyla kahvaltı programında gazetecilere nasıl gazetecilik yapmalarını anlattı. Erdoğan konuşmasında devrimci başını terörist olarak görmesinin yanında kendi iktidarını desteklemeyen burjuva basınını dahi ‘gazetecilik mesleği için yüktür’ diyerek hedefe koydu. Erdoğan şunları kaydetti:

“Gazetecilik, hakikat arayışıdır. Her gazeteci bir arayış içindedir. Yalan ve manipülatif haberlere yer vermek, bireyin doğru haber alma hakkına da engeldir. İnandırıcılığını kaybetmiş bir medya anlayışının güven erozyonuna uğratır ve meslek grubuna bir yüktür. Halk adına siyasetçileri denetlemesine asla karşı çıkmadık, çıkmıyoruz. Denetim aracı olması gereken basının, siyaseti kendi istediği biçimde yönlendirmesine itiraz ediyoruz. Kibirli, yanlı, artlı niyetli gazetecilik anlayışına karşı çıkıyoruz. Ancak hakikatin tecellisi için, tek derdi iktidarı devirmek olanlara gazeteci gözüyle bakmıyoruz. Hele ki kalemini, kamerasını terör örgütlerine verenler asla ve asla bizim gözümüzde gazeteci değildir.”

Geçtiğimiz günlerde Yürüyüş dergisi özel harekat polisleriyle basılmış 4 kişi gözaltına alınmıştı. Hemen ardından ise Etkin Haber Ajansı’nın (ETHA) İstanbul’daki ofisine baskın yapılmış burda da 7 kişi gözaltına alınmıştı. Faşizmin sözcüsü Erdoğan gerçeklere düşmanlığıyla devrimci basını baskın ve gözaltılarla susturmaya çalışırken yabancı medyadan ise bir ‘ricada’ bulunarak şöyle dedi:

Biz, sizlerden ülkemizle ilgili meselelere hakkaniyetle yaklaşmanızı, bize dair haberleri etik ilkeleri çerçevesinde değerlendirmenizi rica ediyoruz.”

Gerçekleri görmezden gelin anlamına gelen bu çağrısının hemen ardından türk gazeteciler salondan çıkarılarak soru-cevap kısmına geçildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.