Erdal Gökoğlu hakkında mahkeme karar verdi

Belçika Yabancılar ve Vatansızlar Dairesi (CGRA) Erdal Gökoğlu’nun oturum hakkının geri alınması ile ilgili görülen dava sonuçlandı. Karara göre Erdal Gökoğlu’nun oturum hakkı korunacak. Ayrıca kararda yasadışı da olsa bir örgütün, bir partinin düşüncelerini savunmak, benimsemek suç olamaz, aksi düşünce ve ifade özgürlüğünün ihlali sayılacağı ifade edildi.

Belçika devleti Erdal Gökoğlu’nun oturum hakkını gasp etme girişimini gelen tepkiler sonrası geri çekti.

Erdal Gökoğlu, Almanya’da hukuksuz bir şekilde hazırlanmış dosya kapsamında Belçika’da tutuklanarak Almanya’ya verilmişti. Almanya’da da 5 yıl hapis cezası verilmişti. Almanya’da cezası kesinleşince hapis cezasını yatması için Belçika’ya iade edilmişti.

Belçika’ya iadesinden sonra Belçika infaz yasalarına göre hapis yatması gereken Erdal Gökoğlu buna göre gelir gelmez serbest bırakılması gerekiyordu. Bu hakkı da gasbedilen Erdal Gökoğlu’nu tekrar cezalandırılmak istendi.


Nisan ayı başlarında hapishanede kurulan mahkemede kendisinin “terör” suçlamasıyla hapis edilmesinden kaynaklı oturumunu geri alma girişiminde bulunuldu.

Gelen tepkiler, yapılan açıklamalar ve eylemler sonrası bu girişime son verildi.

KARAR BELÇİKA DEVLETİ’Nİ MAHKUM EDİYOR

CGRA’nın kararında geçen “bir örgüt veya partinin düşüncelerini benimsemek savunmak suç olamaz. Alman devletinin Erdal Gökoğlu’nu mahkum eden gerekçeleri, Belçika devletinin oturum verme sebebidir” gibi ifadeler Erdal Gökoğlu’nun Almanya’ya verilmesinin de hukuksuz ve yasa dışı olduğunun itirafıdır.


Erdal Gökoğlu’na Özgürlük Komitesi konuyla ilgili “Hukuki girişimlerde bulunacağız. Erdal Gökoğlu alman devletinin devrimci düşmanlığı yüzünden haksız hukuksuz bir şekilde 5 yıl hapis yattı. Ve Belçika devleti halen hukuksuzluğunu sürdürüyor. Hem hukuksuz olduğunu söyle hem de hukuksuzluğu sürdür. Bu Avrupa demokrasisinin (!) ikiyüzlülüğünün basit örneklerinden biridir. Bir insanın 5 yılını çalmak, gasp etmek öyle kolay değil. Hesap soracağız.” dedi…

Sosyal ağlarda paylaşın