“En Doğru Ceza, Defolup Gitmeleri”

Süleymani’nin ayakkabısı, Trump’ün kellesinden daha kıymetli”… ABD saldırısında öldürülen İranlı komutan Kasım Süleymani için Lübnan’da Hizbullah lideri Hassan Nasrallah böyle dedi. 

Nasrallah Beyrut’ta düzenlenen bir anma gecesinde yaptığı konuşmada “3 Ocak tarihi sadece İran için değil, tüm bölge için bir dönüm noktasını oluşturacak” dedi.

Süleymani ve Muhandes için doğru ceza bir ABD’li askeri sorumlunun veya ABD dışişleri bakanının öldürülmesi ile karşılık bulamaz, çünkü onlar karşılaştırılamaz. Süleymani’nin ayakkabısı, Trump’ün kellesinden veya tüm bakanlığının kellelerinden daha kıymetlidir.

Bu katliama verilecek tek haklı ceza ABD’nin tüm güçlerinin, üsleriyle, gemileriyle, silahlarıyla bölgeden defedilmesi olacak. Bizim Amerikan halkıyla bir sorunumuz yok, yönetim ile işbirliği içinde olanlar hariç, bizlerden korkmalarına gerek yok

“…Amerikan güçleri bölgeden kovulduktan sonra İsrail ile savaşmamıza da gerek kalmayacak, kendileri toparlanıp gidecekler.”

ABD’nin bu suçu, bölgede üst üste yenilgileri yaşadıktan sonra gerçekleştirdiğini ve Irak’ta çıkarlarını tehdit eden gelişmelerin yaşandığını hatırlatan Nasrallah şöyle dedi;

“Trump seçim kampanyası boyunca tekrarlamıştı, Irak petrolü Amerika’nın hakkı. Bunca yıl Irak’ta bulunmalarına karşılık petrol de onların hakkı ona göre. Irak’ta güçlü bir devlet ve bir birlik olmadıkça petrole el koymak da kolay Trump için. Bunun için İşid’i yarattılar, Irak’ı parçalamak, bölmek için. »

« Bu katliam ile direniş hattını parçalamak, zayıflatmak istedi ABD » diye konuşan Nasrallah şöyle devam etti ;
« Artık iki proje karşı karşıya. Biri bölgenin kutsal yerlerine, zenginliklerine, petrolüne el koymak isteyen Siyonist Amerikan projesi. Karşı tarafta ise halkların bağımsızlık, özerklik ve özgürlük projesi var. (…)

« ABD bu katliamı ile adeta, en değerli askeri yöneticinizi herkesin önünde öldürdük, artık müzakere masasına oturmak zorundasınız, demek istedi. Ancak İran devleti tümüyle hemen karşılık verdi. İran halkı ise hiç beklemeden ‘Amerika’ya ölüm !’ sloganlarıyla sokaklara çıktı. ABD İran halkının yöneticilerine karşı olumsuz tekpisine güveniyordu… ancak yanıldılar. »

« Irak ve Iran halkları Amerikan işgaline karşı mücadele ve acıda birleştiler. Böylece ABD’nin iki ülkeyi bölme amacı da sonuç alamadı. »

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.