En Büyük Suç: “Yaşasın Grup Yorum!”


Düzce’de PTT işçileri duvara Grup Yorum yazdıkları gerekçesiyle işten çıkarıldılar.
Düzce’de PTT işçisi olarak çalışan Murat Kabak ve Murat Gedik, Grup Yorum’un vereceği konserle ilgili yazılama yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındılar.
İki işçi, gözaltından serbest bırakıldıktan sonra iş sözleşmeleri feshedildi.
Murat Kabak, 10,5 yıldır, Murat Gedik de 5 yıl 8 aydır PTT’de posta dağıtım işinde taşeron firmaya başlı olarak çalışıyordu.

“Elebaşıları işten çıkaracağız”

 


Murat Kabak ve Murat Gedik, işten çıkarılmasıyla ilgili, işten çıkaranlar hakkında, suç duyurusunda bulundular. Kabak ve Gedik, işe iade davası açacaklarını da belirttiler.
İki işçi, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığına verdikleri şikayet dilekçesinde, Düzce PTT Başmüdürü ile PTT Merkezi Müdürünün kendileri hakkında diğer iş arkadaşlarına bir süredir “o elebaşı, onunla fazla görüşmeyin, örgüt üyesi bu” dediğini belirttiler. Dilekçenin devamında şöyle denildi:
“Hatta, iki, üç elebaşı var onları işten çıkartacağız, demişlerdir. İşten çıkarma yetkisi taşeron firmada olmasına rağmen firma üzerinde baskı kurmuşlardır. Bununla ilgili tanıklarım vardır, dinlenmelerini talep ediyorum.”

En Büyük Asıl Suç Direnmek

 


F Tipi Hapishanelere karşı büyük direnişin sürdüğü 7 yıl boyunca, bu ülkede kullanılması en tehlikeli suç, F Tipleri idi.
Direnişten, ölüm orucundan sözetmek ise, suçların en büyüğü idi.
Gazetedeki köşesinde F tiplerinden, ölüm orucundan sözedenler hakkında anında dava açılıyor, o yazarların işten atılması için gazete patronları üzerinde baskı kuruluyordu.
Mihri Belli’nin o zamanlar özlü bir tanımlaması vardı:
“Dışarı çık, yaşasın sosyalizm diye bağır, polis gelmez… ama kahrolsun F Tipi diye bağır, anında tutuklarlar.”
Bugün Grup Yorum, direnmenin adı bu topraklarda.
Boyun eğmeme, onların çatı konserlerinde, onların ölüm orucunda, onların yasaklara meydan okuyan konserlerinde somutlanıyor.
Bu nedenle, Grup Yorum’u savunmak, sahiplenmek, en büyük suç haline geliyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.