Emperyalizmin Sınıf Kinine Bakın! Korona Salgınına Rağmen Suriye’ye, İran’a Ambargoya DEVAM!

Tarihte çokça tanık olmuşluğumuz vardır. Ama her seferinde yine de “bu kadar da olmaz ki” denilir.

Şimdi yine böyle günler yaşıyoruz.

Emperyalizmin ahlakı, adaleti, insafı, vicdanı yoktur; bunu biliyorduk. Defalarca örneğini yaşadık. Şimdi bir kez daha tanık oluyoruz.

Koronavirüs salgınına rağmen Amerikan ve Avrupa emperyalizmi, İran ve Suriye’ye uyguladığı ambargoyu KALDIRMIYOR.

Venezüella devlet başkanı Maduro’nun Koronavirüsle mücadele edebilmek için istediği kredi, “tanınırlığı olmadığı” gerekçesiyle verilmiyor.

Suriye’den Çağrı: Koronavirüs ile mücadele için yaptırımları derhal kaldırın

Amerika’nın ve Avrupa Birliği’nin yaptırımları nedeniyle ilaç ve tıbbi ekipman sıkıntısı yaşayan Suriye, koronavirüs salgını dolayısıyla yaptırımların kalkması için bir kere daha çağrıda bulundu

Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Koronavirüs nedeniyle oluşan tehlikeli yükseliş ve bu salgınla yüzleşmek, onun yayılmasını önlemek için uluslararası uyarılara karşın, ABD ve Avrupa Birliği, bazı devletlere gayri meşru tek taraflı zorlayıcı yaptırımlar uygulamaya devam ediyor. Bu ülkelerin bir kısmı virüsün yayılmasından büyük ölçüde mustarip olurken, yaptırımlar insan haklarını, en basit insani değer ve ilkeleri açıkça ihlal ediyor”.

Suriye, bu konuda daha önce de çağrıda bulundu.

Ama ABD ve AB emperyalizmi oralı değil.

İran Dışişleri: “zalimce ve yasadışı yaptırımlar kaldırılsın!”

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, 12 Mart’ta BM Genel Sekreterine bir mektup göndererek, “ABD’nin İran aleyhindeki zalimce ve yasadışı yaptırımlarının kaldırılmasını” istedi.

Ancak Birleşmiş Milletler, bugüne kadar İran’ın haklı ve meşru talebine bir cevap vermedi.

Bir cevap verilmediği gibi, BM’nin böyle bir gündemi de şu anda görünmüyor.

Venezuella’nın Kredi Talebine Red:

IMF, Venezuela’nın “tanınırlığı olmadığı” gerekçesiyle reddetti

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, geçtiğimiz hafta koronavirüsle mücadele için IMF’den 5 milyar dolarlık fon talebinde bulundu.

2001’den bu yana Venezuela, IMF’den ilk kez bir talepte bulunuyor.

Ancak Uluslararası Para Fonu (IMF), Maduro’nun koronavirüse (Kovid-10) karşı sağlık sistemi kapasitesini güçlendirmek için talep ettiği 5 milyar dolarlık fonu vermeyi reddetti.

IMF merkezinden yapılan açıklamada “Maalesef IMF bu talebi dikkate alacak konumda değil. Çünkü ülke hükümetinin uluslararası tanınırlığı konusunda ‘açıklık’ yok” denildi.

Kovid-19’a vaka sayısının 33’e ulaştığı Venezuela’da tüm ülke karantina bölgesi ilan edilmiş durumda.

Suriye, İran ve Venezüella’daki Her Korona Ölümünden ABD-AB Sorumludur

Suriye Dışişleri Bakanlığı, çok haklı olarak “salgının her kurbanından ABD ve müttefiklerinin sorumlu olacağını” belirtti.

Aynı şey elbette tüm yeni-sömürgeler için de geçerlidir. Emperyalist sömürü politiları, emperyalizmin dayattığı sağlık ve ilaç politikaları, halkların sağlığını tehdit eden nedenlerin en başında geliyor. Emperyalizmin kendisi her türlü salgından daha tehlikelidir. Ve emperyalizm olduğu için, önlenebilecek, hafif atlatılabilecek tüm salgınlar, doğal afetler, bir katliama dönüşmektedir.

Ambargolar ise, emperyalizmin halkı Koronavirüs karşısında çaresiz bırakmasının en açık örneğidir. Bu nedenle ambargo uygulanan her ülkedeki her ölümden ABD-AB emperyalizmi doğrudan sorumludur.

Koronavirüsle mücadele eden, etme iddiasında olan her kişi ve kurum, emperyalizmin İran, Suriye, Venezüella, Küba, Kore gibi ülkelere uyguladığı ambargoların kaldırılmasını da talep etmelidir.

KORONAVİRÜSE KARŞI MÜCADELEDE EMPERYALİST AMBARGOLARA SON!” diye sesini yükseltmeli dünya.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.