Edalara destek dalga dalga büyüyor. Tüm dünyadan 831 kişi destek açlık grevinde.

Eda Deniz Haydaroğlu, Ilgın Güler, Sevil Sevimli ve Lena Açıkgöz yüzlerce günlük aç bedenleri ile karşıladı yeni yılı… Yeni yıla girmeye bir gün kala Edaların açlık direnişi yüzlerin açlığıyla sahiplenildi…
Her hafta Cumartesi günü Edaların direnişi ile dayanışma amacıyla yapılan 1 günlük açlık grevine katılanların sayısı artarak sürüyor. Yüzlerce insan çeşitli ülkelerden bu açlık direnişine bir günlük açlığını katarak “EDALARIN TALEPLERİNİ KABUL EDİN” diyor.

4 KITADAN 831 KİŞİ AÇLIK GREVİNDEYDİ.

9 Ocak günü yapılacak mahkemeye iki Cumartesi varken Avrupa Halk Cephesi’nin açlık grevi çağrısına katılım yüzlerle ifade edilen sayılara ulaştı. Direnişin başlangıcında 100’lü sayılardayken, senenin son Cumartesi’si bu sayıyı yaklaşık 9’a katlandı. Tam 831 kişi tüm dünyadan katılım gösterdi.

Avrupa, Amerika, Asya’dan tam 831 kişi.

Evet 1 günlük açlık grevi semboliktir. Ama sembolize ettiği destekten öte anlam taşımaktadır. Destek olmanın ötesinde 1 günlük açlık grevi taraf olmaktır. Saflaşmaktır. Alman emperyalizmine “biz Edaların yanındayız” demektir. “onların taleplerinin karşılanmasını istiyoruz” demektir. “Edalar yalnız değildir, adaletsizliğinize sessiz kalmayacağız” mesajıdır.

Cumartesi açlık grevlerinin binlere, ikibinlere ulaşması hiç de zor değil. Adaletsizlik iyi anlatıldığında, yapılacak açlık grevinin ne anlama geleceği kavratıldığında katılım binlere ulaşacaktır.

Cumartesi açlık grevine bu hafta, Hindistan’dan, Moskova’ya, Suudi Arabistan’dan, Finlandiya’ya… tam 832 kişi katıldı.

Haftaya 9 Ocak’ta görülecek mahkeme öncesine denk gelen 6 Ocak Cumartesisine, herkes, adaletin halkın ellerinde olduğuna olan inancını koruyan herkes çevresini katarsa, en az bir veya iki kişiyi ikna ederse tarihin gördüğü en büyük katılımlı açlık grevi yaratılabilir. Aşağıdaki sayılar, ülkeler açısından katılım bunun mümkün olduğunu çok açık gösteriyor;

Almanya 197
Hollanda 9
İngiltere 137
İsviçre 9
Fransa 109
Belçika 36
Avusturya 124
Yunanistan 27
İsveç: 40
Danimarka: 15
Norveç: 12
Finlandiya: 8
Estonya: 6
Hindistan: 2
İran: 1
Brezilya: 2
Şili: 2
Batum: 2
Suudi Arabistan: 15
Antakya: 61
Türkiye 16
Moskova: 2

Toplam 832 kişi…

Sosyal ağlarda paylaşın