Eda Deniz Haydaroğlu 200. Gününde

Almanya’nın başkenti Berlin’de, Adalet Bakanlığı’nın önünde kurulu çadır içindeki direniş tam 200 gündür sürüyor. Eda Deniz Haydaroğlu’nun açlığı Almanya’nın demokratik bir ülke olduğu yalanını tuzla buz ediyor. Aç geçen günlerine eklediği her gün, Almanya’nın sözde demokrasi insan hakları yaldızını kazıyıp altındaki baskıcı nazi devletini daha fazla görünür hale getiriyor. 129 ab kampanyası boyunca yapılan her şey ve Eda Deniz Haydaroğlu’nun açlık direnişi Almanya’nın demokrasi insan hakları konusunda söyleyeceklerinin karşısına çıkıyor. Bu konuda en son konuşacak devlet olduğu bir gerçektir.

3 Ekim’de Eda Deniz Haydaroğlu açlık direnişinin 200. gününe ulaştı. 200. günü dolayısıyla Almanya’nın başkenti Berlin’de, direnişin sürdüğü Adalet Bakanlığ’nın önünde bir eylem ve etkinlik düzenlendi.
GHA da 200. gün etkinlik ve eyleminin yapıldığı Adalet Bakanlığı’nın önündeydi. Yaptığı canlı yayınlarla oradaki havayı yansıtmaya çalıştı.

  1. gününde Ilgın Güler, 144. gününde Sevil Sevimli ve artık 100. gününe yaklaşan dayanışma açlık grevcisi İleni Lena’nın da aralararında olduğu 60/70 kişi oradaydı. Siyasi ve tarihsel anlam ve öneminin bilincinde oldukları için orada olanlar, Eda Deniz Haydaroğlu ve diğer direnişçilerin yanında olmak için, onları sevdikleri için orada olanlardan oluşan kitle sadece bir eyleme bir etkinliğe katılmadılar.
    Genç yürekleriyle açlığa yatırdıkları bedenleri ile her gün bilgeleşen yiğitleri gördüler orada.
    Açlığının 200. gününde 200. yıllık bir çınar gibi görkemli, heybetli, dimdik ve mağrur Eda Deniz Haydaroğlu’nun konuştuklarına kulak kesildiler.
    Almanya’da resmi tatil günü gerçekleştirilen eylemde bedeni eridikçe büyüyen yürekleriyle, direnişçilerin gözlerindeki inancı ve umudu gördüler. Orada direnenlerin asla kaybetmeyeceğinin tarihi yazılıyordu. Kanlı canlı bu tarihin parçası oldular. Onların kazandıklarına, mutlak zaferlerine şahitlik ettiler.
    Evet sadece 60/70 kişi vardı orada. Bugün bu eylem hakettiği kitlesellikle hayata geçmemiş olsa da eyleme katılan o 60/70 kişi Avrupa tarihine yazılmış ve yüzlerce yıl halkların belleğinden silinmeyecek şanlı bir direnişin parçası oldular.

Direnişçi Ilgın Güler’in dediği gibi onlar 15 metrekarelik çadırda 200 yıllık bir yasaya karşı direniyor, bedenlerini açlığa yatırıyorlar. O eyleme gidip, o çadıra görenler insan iradesinin yapabileceklerini de görmüş oluyor.

Biz de Gerçek Haber Ajansı olarak orda olmanın onuru ve gururuylayız. Berlin Direnişçilerini tekrar selamlıyoruz. Tüm halkımızı direnişçileri ziyarete, onlar için bir şeyler yapmaya yani bu şanlı direnişi büyütmeye çağırıyoruz…

Sosyal ağlarda paylaşın