Ebru Timtik, Savcı Kiraz Eylemi, Yalanlar ve Gerçekler

Adil yargılanma talebiyle 238 gün boyunca sürdürdüğü ölüm orucunda 27 Ağustos günü şehit düştü avukat Ebru Timtik. Bir hukukçunun adil yargılanma talebiyle ölümünü bastırmak İçin Timtik hakkında troller aracılığı ve kimi resmi ağızlarca yayılan yalanlarla gündem değiştirilmeye çalışılıyor. Peki bu yalanlara karşın gerçekler neydi?

Sosyal medyada troller tarafından bilinçli olarak yayılan savcı Kiraz’ın cezalandırılması eylemiyle avukat Ebru Timtik’i ilişkilendirme çabası ile Timtik’i savcı eylemiyle delilsiz ve hukuksuz biçimde ilişkinlendirerek ceza veren mahkemelerin aynı merkezden yönetildiğini düşündürüyor.

Bilgili Hukuk Bürosu Avukatı Bilgili konuyla ilgili resmi hesabından bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada;

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın görevi başında şehit edilmesi üzerinden Ebru Timtik’e hakaret eden ahlaksızlar var. Bir şeyler yazmak şart oldu:Öncelikle Savcı Kiraz’ın odasında yalnızca bir silah vardı. Harcanan mermi miktarı ise o tek silaha göre orantısızdı.” dedi.

Yaptığı açıklamanın bir bölümünde

“İşin uzmanları Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı kurtarmak için yapıldığı ileri sürülen operasyonun, odadan kimsenin sağ çıkmayacağı şekilde planlanıp, uygulandığı, kullanılan gücün abartılı olduğu yolunda görüş bildirdiler. Bu konu ne soruşturma, ne yargılama aşamasında ne de medyada hiç tartışılmadı.En önemlisi ise şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ın bedeninden çıkarılan mermilerin balistik inceleme sonuçları kamuoyu ile paylaşılmadı.” dedi.

Ebru Timtik’in şehit olmasının üzerinden AKP basını tek bir merkezden Savcı M. Selim Kiraz eylemi ile ilişkili olduğuna, eylemin silahını içeri sokan olduğuna dair haberler servis ederek AKP adaletsizliğine karşı oluşan tepkiyi gölgelemeye çalıştı. Ama Ebru Timtik’in ceza aldığı dosyasında bile böyle bir “suç” yok. İddianamede de yok. Ama adaletsizlikleri, keyfilikleri ve ahlaksızlıkları o kadar ayyuka çıktı ki yine yalana ve demagojiye sarıldı AKP’li bakanlar ve AKP’li medya.

Yaptığı açıklamada Bilgili savcıyı öldüren mermilerin rehin alanların silahından çıktığı kesin olmadığını, böyle bir kesin bilgi olsaydı yandaş medyanın bunu dosyaya bile girmeden çarşaf çarşaf yayınlayacağını söyledi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.