Ebru Timtik: Hiçbir Şey Yapamıyoruz. En Çok Canımızı Yakan Da Budur

Avukat Ebru Timtik teyzesi iyle yaptığı son telefon görüşmesinde verdiği son mesajında “Elimiz, kolumuz bağlı adalet istiyoruz. Hiçbir şey yapamıyoruz. En çok canımızı yakan da bu” diyerek, adalet mücadelelerine omuz verilmesini istedi.


Avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın “adil yargılanma” talebiyle tutuklu bulundukları cezaevlerinde başlattığı ölüm orucu eylemi sürüyor. Eyleminin 200’inci gününe giren Timtik ile 169’nci gününe giren Ünsal’ın sağlık durumları oldukça kritik bir aşamada.

 ‘AÇLIKTAN DAHA ZOR’
 
Yapılan başvuru üzerinde dava dosyaları Yargıtay tarafından incelemeye alınan Timtik, görüşmesinde Yargıtay’dan çıkacak kararı beklediklerini dile getirdi. Timtik, bu konuda “Adaleti yalnızca kendimiz için istemiyoruz. Hak arama mücadelesi veriyoruz. Tahliye olursak adalet mücadelesine omuz verebileceğiz. Su anda elimiz kolumuz bağlı adalet istiyoruz. Hiçbir şey yapamıyoruz. En çok canımızı yakan da budur. Elimiz, kolumuz bağlı demek, gerçekten bizim için açlıktan daha zor. Bize destek veren herkese selamlarımı iletiyorum. Adalet mücadelesine omuz versinler. Biz de tahliye olursak kaldığımız yerden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
Dersimli olup, kentteki dağ keçilerinin avı için Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü’nce ihale açılmasına oldukça üzülen Timtik’e, yapılan bu son görüşmede ihalenin iptal edildiği bilgisi de verildi.

‘TAHLİYE OLURSAM DERSİM’E GİDECEĞİM’
 
Ayrıca Ebru Timtik duygularını su sözlerle dile getirdi: “Duyduğumda çok üzüldüm. Dersimliler buna izin vermezler dedim. Dağ keçilerini katletmek cehalettir. Sonuçta bir inanç meselesidir. Dağ keçileri bizim için kutsaldır. Onlar geçerken trafik bekler, hayranlıkla sadece izleriz. Dersim’i özledim. Burnumda tutuyor. Tahliye olursam ilk olarak toprağım Dersim’e gideceğim. Oraya gitmeden iyileşemem. Bu kadar derin hissediyorum.” 
 
Ailesi ve avukatları eyleminin 200‘üncü gününe yaklaşan Timtik’in 30’un üzerinde kilo kaybettiği, boğazından aşağıya doğru oluşan yaraların yaygınlaştığı, konuşmakta ve sıvı alımında ciddi zorluklar yaşadığı bilgisini de paylaştı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.