Durmak Yok! Talana Devam!

Corona virüsü salgınıyla mücadelenin tüm halkın gündeminde olduğu günlerde; AKP, Kanal İstanbul projesine devam edileceğini açıklamıştı. Halktan gelen tepkiler üzerine, ulaştırma bakanlığı: “Türkiye Cumhuriyeti, salgın ile mücadele ederken üretim ve yatırımları da yapabilecek güçtedir“ diyerek açıklama yaptı.

Güya bu salgın ‘sabır ve dua’ ile nasılsa atlatılacak ya da hiç gelmeyecekti bile ülkemize! Halkın can güvenliği talanın önünde engel olabilir miydi?

Gizlenen gerçekler, önlem almaya dahi gerek duyulmadan saklanan hastalar. Ve şimdi bir yanda halkımızdan bağış isteyen İBAN Tayyip, bir yanda 10 TL gönderin diyen Diyanet, Evde Kal diyen bir DEVLET! İşte AKP gerçeği, işte faşizmin çaresizliği..

Halkımız can derdinde, kasap rant peşinde!

Kanal İstanbul projesine tepkileri yok sayarak bu koşullarda devam edeceğiz diyenler için talanda ısrar heryerde devam ediyor.

Yine anı şirket, Çınar Mühendislik.

Ülke salgınla mücadele ederken, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde termik santral için ‘ÇED Olumlu’ kararı verildi.

Projenin ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) raporunu ise Kanal İstanbul’un da raporunu hazırlayan Çınar Mühendislik hazırladı. Sabıkalı bir devletin, sabıkalı bir şirketi!

Projeyi ‘inceleyen’ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da 27 Mart tarihinde ‘ÇED Olumlu’ kararı aldı.

Böylesi santrallerin doğaya vereceği zararlar; çevresindeki binlerce insanın hayatını riske attığı gerçeği bir yana; neredeyse tüm dünyaya yayılan bir salgın hastalığın ortasında, toplu mezarlar kazınıp insanlar apar topar gömülürken; işte faşizm gerçeği. Durmak Yok! Talana Devam…

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesinde, olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi ya da çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için alınacak önlemlerin, seçilen yer ile teknoloji alternatiflerinin değerlendirilmesi ile projelerin uygulanmasının izlenmesi ve kontrolünde sürdürülecek olan çalışmalar anlamına gelmektedir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.