DÜNYADA AVUKATLAR GÜNÜ KUTLAYAN BAŞKA BİR ÜLKE YOK. BİZİ TÜM DÜNYADA BİRİCİK YAPAN MÜCADELE İÇİNDEKİ ETKİNLİĞİMİZDİR

Dünya yüzünde avukatlık mesleği ile ilgili bizim bildiğimiz iki gün var, biri 5 Nisan Avukatlar günü, biri de 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü. Tehlikedeki Avukatlar Günü Türkiye’de yaşanan faşizmin hedefi olan avukatlardan ötürü tam 3 defa Türkiye’deki avukatlara atfedildi. 

5 Nisan Avukatlar günü İstanbul Barosu’nun ilk Genel Kurulunun yapıldı gün olmakla yalnızca Türkiye de kutlanmaktadır.  
5 Nisan 2006 yılında HHB avukat Behiç Aşçı hapishanelerde süren tecride karsı ölüm orucuna başladı. 293 gün süren açlık yürüyüşüne 5 Nisan’da başlamış olması bu tarihi hafızalara kazıdı. Ve tüm dünyada bilindi, hatırlandı. O zamana kadar meslektaşların kendi arasında mütevazice kutladıkları bir gün olan avukatlar günü o tarihten sonra gerçek anlamına geri dönülerek anımsandı; Hak mücadelesi veren avukatların örgütlenme günü.

5 Nisan yalnızca Türkiyeli avukatlara ait bir gün olmakla beraber artık yalnızca Türkiye’de anımsanmıyor. Bugün dünyanın birçok ülkesinde avukatlar ile haklar ve özgürlükler mücadelesi verenler çeşitli toplantılarda halkın avukatlarını andılar. Bizim bildiğimiz İsviçre, Belçika ve Yunanistan’da avukatlar 5 Nisanda bizlerle dayanışmak için sokağa çıktılar ve eylem yaptılar.  

Halkın avukatlarının verdiği mücadele, Türkiye’yi haklar ve özgürlükler mücadelesinde avukatlar ile anımsatıyor. Bu hali gurur yalnızca bize değil, yitirdiğimiz sevgili arkadaşlarımız, mücadele içinde bedeller ödeyen tüm meslektaşlarımıza aittir.  
FUAT ERDOĞAN METİN CAN FAİK CANDAN UĞUR MUMCU MEDET SERHAT DOĞAN ÖZ YUSUF EKİNCİ TAHİR ELÇİ 
Mücadelemizde isimlerini anarak kuvvet ve moral bulduğumuz isimlerdir. Onların hesabının sorulacağı gün için mücadele etmek bizi motive etmeye devam ediyor.
Halkın tutsak avukatları yargılanırken dahi mücadelemizde bizlere örnek olmaya devam ediyorlar. 

Bu 5 Nisan’da bir kez daha söz veriyoruz ki, tutsak arkadaşlarım faşizmin elinden alacağız. 

HALKIN HUKUK BÜROSU 


Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.