Düzgün Baba Cemevi Başkanı Sinan Kırmızıçiçek’e 7,5 Yıl Hapis Cezası

Düzgün Baba Cemevi Başkanı Sinan Kırmızıçiçek’e 7,5 Yıl Hapis cezası verildi.

Dersim Nazimiye ilçesinde bulunan Düzgün Baba Cemevi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kırmızıçiçek dahil dört kişiye, 8 yıl süren dava sonucunda ayrı ayrı 7.5 yıl hapis cezası verildi.
2016 yılında Sinan Kırmızıçiçek’in de aralarında bulunduğu dört kişi gözaltına alınmış, haklarında ‘örgüt üyeliği’ ve ‘örgüt propagandası’ yapmak iddiasıyla dava açılmıştı.

Cezaya Protesto

Düzgün Baba Cemevi Başkanı Kırmızıçiçek’e verilen hapis cezası, Alevi dernekleri tarafından protesto edildi.
Vekilen cezalara tepkilerini göstermek için Düzgün Baba Cemevinde bir araya gelen, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, Demokratik Alevi Dernekleri, Pir Sultan Dernekleri, bu cezayla Alevi halkına gözdağı verilmek istendiğini belirttiler.

Açıklamada konuşan Düzgün Baba Cemevi Başkan Yardımcısı Musa Demirtaş, aldı. Demirtaş, Kırmızıçiçek’in Alevilerin mücadelesinde emek verdiğini belirterek Nazımiye Kaymakamı’nın Kırmızıçiçek’i tehdit ettiğini hatırlattı. Demirtaş, konuşmasında şöyle dedi:
“Sinan Kırmızıçek şahsında Alevi örgütlülüğün Alevilerin eşit yurttaşlık mücadelesi cezalandırılmak istenmektedir. Bu cezayla Alevi toplumu ve kurumlarına gözdağı verilmek isteniyor, bu cezayı kabul etmiyoruz. Bizim açımızdan bu ceza yok hükmündedir.”

Dersim Barosu Başkanı KALSEN: “Bu Cezalandırma, Haksız ve Hukuka Karşıdır”

Açıklamada sözalan Dersim Barosu Başkanı Fatma Kalsen de, “cezalandırmaya gerekçe gösterilen eylemlerin anayasada ve uluslararası sözleşmelerde güvence altına alınmış eylemler olduğunu” belirterek şöyle dedi:
“Haksız ve hukuka karşı olan cezalandırma kararın tekrar gözden geçirilmesini buradan açıkça talep ediyoruz. Hem inanç özgürlüğüne hem de ifade özgürlüğüne vurulan bu darbenin yarattığı mağduriyet bir an önce giderilmeli.”

Sosyal ağlarda paylaşın