Diri Diri Yakılanların Susmayan, Sinmeyen Direnişçisi, Devrimin Emekçisi BİRSEN KARS Şehit Düştü!

Türkiye ve dünya halklarının 19 Aralık 2000 yılındaki hapishaneler katliamında, katliamı dünyaya duyuran “DİRİ DİRİ YAKTILAR” haykırışıyla tanınan Birsen Kars, 6 Şubat’ta şehit düştü.
Yoldaşları tarafından yapılan açıklamada, Birsen Kars’ın bir süredir kanser tedavisi gördüğü ve Stutgart’ta şehit düştüğü belirtildi.

19 Aralık’ta Gerçeğin ve Direnişin Sesi Oydu!
Birsen Kars, 1973 yılında doğdu. Öğrencilik yıllarında devrimci mücadeleye katıldı. 1992’de tutsak düştü. Faşizmin adaletsiz hukuksuz yargılamaları sonucunda 15 yıl hapis cezası verildi.
Tutsaklığının 8. yılında 19 Aralık katliamını yaşadı.
19 Aralık 2000’de 20 hapishanede birden devrimci tutsaklara yönelik operasyon ve saldırı yapıldığında, o, Bayrampaşa Hapishanesi Kadınlar Koğuşu’ndaydı.
Bayrampaşa Hapishanesi Kadınlar Koğuşu, katliamın en vahşi boyutlarıyla yaşandığı yerlerden biri oldu. Bu koğuşta, kadın tutsaklar diri diri yakıldılar. 6 Kadın tutsak, diri diri yakılarak katledildi. Birsen Kars ve diğer kadın yoldaşları, ağır yanıklarla katliamdan yaralı olarak çıktılar.
Birsen Kars’ı tüm dünyanın ve Türkiye halklarının tanımasına vesile olan seslenişi işte o tarihte yaşandı.
Hapishaneden hastahaneye götürüldüğünde, ambulanstan inerken, kendi acılarını, yaralarını hiçe sayarak, katliam gerçeğini dünyaya haykırdı: “6 KADIN, DİRİ DİRİ YAKTILAR!”

Katili Kanser Değil, Faşizm!
Birsen Kars, 19 Aralıktan sonraki hayatında, o günün kalıcı izlerini taşıdı hep. Yüzü, sırtı yanmıştı, sinirleri, cildi, kasları zarar görmüştü. Katliamdan sonraki aylar içinde, toplam sekiz ameliyat geçirdi.
Ancak o hapishaneden çıktıktan sonra da mücadelesine devam etti.
Birsen Kars’la ilgili bütün açıklamalarda, onu, kanserin değil, işkencelerin, 19 Aralıkta atılan kimyasalların, kısacası, faşizmin katlettiği belirtiliyor.
Gerçek de budur.
O “ya düşünce değişikliği, ya ölüm” diye dayatan emperyalizmin ve faşizmin karşısına “düşüncelerimizi değiştirmektense ölürüz” diye çıkanlardandı.
Ölünceye kadar o düşüncelerin savunucusu, uygulayıcısı oldu.
Birsen Kars, 49 yaşında, geride onurla bir hayat, halkına adanmış bir miras bırakarak ölümsüzler kervanına katıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın