Direnişler Meclisi Bülteni 1. Sayısı Yayınlandı

Direnişler Meclisini Bülteni Mayıs ayı 1. Sayısı “Biz Büyük Bir Aileyiz” başlığı altında yayınlandı. Bültenin 1. Sayısında Direnişler Meclisi süreç değerlendirmesi, Direnişler Meclisi Forum Sonuç Bildirgesi, Ölüm Oruçları, Helin, Mustafa, İbrahim Ölümsüzdür! Dayanılmaz- Arif Damar, Devam eden KHK Direnişleri, Zaferlerimiz, Adalet İstiyoruz, İşçiler anlatıyor, Duydunuz mu? Ve Direnişler Meclisi Çalışmaları konuları ele alındı. Bülten toplam 32 sayfadan oluşuyor. Direnişler Meclisi Bültenin ilk sayısında yayınladığı önsözü paylaşıyoruz. Bülteni indirmek için linki paylaşıyoruz.


Önsöz:

„İstanbul Direnişler Meclisi Bültenimizin ilk sayısından tüm direnenlere, direniş dostlarına direnişlerimizin coşkusuyla kocaman bir MERHABA!

İstanbul Direnişler Meclisi Bülten büromuzu açmamızın üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen oldukça fazla şey yaşadık. Pandemi, ölümler, direnişlerde kaybettiklerimiz, kat be kat artan yoksulluk, açlık, işsizlik ve direnek kazandığımız zaferler….İstanbul Direnişler Meclisi Bültenimizin ilerleyen sayfalarında yaşananlara dair anlatımları bulacaksınız. Bu süreç içerisinde Direnişler Meclisi olarak bültenimize Ankara’ dan sonra İstanbul’ da da bir büro açtık. 23 Şubat 2020’ de açılışını yaptığımız İstanbul Direnişler Meclisi Bülteni büromuz İstanbul Kağıthane ilçesi Nurtepe mahallesinde.
Direnenler var oldukça bu baskı, kan ve zulüm sistemi kendisini köşeye sıkışmış hissedecek ve buna karşı kendini korumaya alacaktır. Bülten büromuzun açılışı esnasında yaşadığımız tam da buydu. Büromuzun bulunduğu cadde özel harekât polislerine varıncaya kadar abluka altına alındı, akreplerle sürekli taciz edildi. Bu kadar polisin oraya yığılmasının sebebi halka gözdağı vermek, korkutmaktı. Tüm bunlara rağmen açılışımıza katılan halkımız, direniş dostları ve bizler şarkılarla, türkülerle, halaylarla büromuzu açtık.

Mart’tan bu yana büroda yapmak istediğimiz etkinlikleri pandemi nedeniyle yapamadık. Fakatsız direniş dostlarını, halkımızı, komşularımızı bir dost selamı almak, gülen yüzünü görmek, hoş sohbetlerini dinlemek için büromuza davet ederiz. Yaşadığımız tüm adaletsizliklere karşı kurduğumuz meclisimizde “Birlikte Güçlüyüz” şiarımızı daha yüksek sesle dile getirelim. Cennetimizi kendi ellerimizle birlikte var edelim. Unutmayalım ki “Cehennem acı çektiğiniz yer değil, acı çektiğinizi kimsenin duymadığı yerdir.” Emekten ve emekçiden yana, sağlıklı, huzurlu, mutlu, adil bir ülke ve dünyada yaşam ile onu var etme ümidimizi, inancımızı kaybetmeden tekrardan merhaba diyor ve iyi okumalar diliyoruz”

https://drive.google.com/file/d/1yi2ah5Sg8dXpPTvMhckD–NQ-pOzE7iB/view

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.