Didem Akman: Zafer kınası yaktık…

Didem Akman, ölüm orucuna son verdikten sonra hastahanede uzun bir tedavi süreci geçirmesinin ardından İzmir Aliağa’daki Şakran Hapishanesi’ne sevkedilmişti.

Didem Akman, hem süren adalet direnişlerine destek vermek, hem hapishanedeki ağır tecrit rejiminin değiştirilmesi için,
2 Mart 2020 de ölüm orucuna başladı;
11 Eylül 2020’de hastaneye kaldırıldı, o dönem 30 kilo kalmıştı bedeni.
Direnişinin zaferle sonuçlanmasının ardından, tedavisine başlandı.
26 Kasım 2020’de hastaneden taburcu olunca 53 kilo olarak çıktı, tabi şişlikler vs dahil!.
Annesiyle yaptığımız görüşmede son durumu hakkında bilgi aldık.
Yeniden Şakran hapishanesine getirildikten sonra, Ocak ayının ilk haftası itibarıyla durumu şöyledir:

  • Geçen cuma günü Didem aradı, iyiyim dedi, iki hafta önce ablası ziyaretine gitti. Koranadan kaynaklı 65 yaş üstü ziyaretlerde sıkıntı oluyor, anne baba gidemiyor.
    “3 saat havalandırma hakkı var, 6 kişi aynı havalandırmaya bakan tekli hücrelerde kalıyorlar, ama herkes aynı anda değil de, ayrı saatlerde, tek tek havalandırmaya çıkıyor.
  • Didem’in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası olduğundan kaynaklı, ayda iki kez görüş, iki kez de telefon hakkı var, açık görüş koranadan kaynaklı yapılamıyor.

Didem’in, morali, coşkusu nasıl?

  • Gayet iyi, neşeli sesi güzel geliyor, toparlanmış…

Didem’in son sağlık durumu?

  • Şu anda ilaçlar kullanıyor, ölüm orucundan kaynaklı kalbinde sıvı varmış, buna bağlı olarak yüzünde kist oluşmuş ama yüzündeki şişlik şimdi daha iyi imiş… Bacaklarında şişlikler var hala, ilaçlarını almaya devam ediyor, doktor kontrolü var…

Yoldaşlarını Yalnız Bırakmamak İçin Gönüllü Hücre!


İki kız var yanlarında, Tuğçe ve Güzin Tolga. Tuğçe ve Güzin, Ebru’nun şehitliğinde hücrelerini yakıyorlar. Hapishane idaresi de ceza olarak onları da tek kişilik hücrelere atıyor. Normal hücre cezası, kanunda iki ay, iki aydan fazla olmaması gerekiyor. Güzin ve Tuğçe’nin, dilekçe yazarak itiraz etme hakları var, ama bu yasal haklarını kullanmıyorlar, çünkü Didem’den ayrı kalmak istemiyorlar…

Zafer Kınası:

  • Didem’in elinde kına vardı. Didem, ” 11 Eylül’de hastahaneden çıktım, zaferi kazandım, ama şartlar gereği kutlama imkanı olmadı, söz kestik, 11 Aralık’ta elimize zafer kınası yaptık. Ben de yaktım.” dedi.

Oradan verebileceğiniz başka haberler var mı?

  • Özgür Karakaya’nın bulunduğu bölümde 10 kişide korana vakası çıkmış, bir kişiyi hastaneye kaldırmışlar, diğerlerini karantinaya almışlar .
  • Didem’in abisinin adağı vardı, bu gün 16.12.2020’de adağı yapıp dağıttık.
    Benim de adağım vardı. Ben kesmedim, parasını ihtiyaç sahiplerine dağıttım. 1700 lira bedelin hepsini çocuklara dağıttım.”
Sosyal ağlarda paylaşın