Didem Akman: “Fiziken, Bedenen Güçten Düşmüşüm Ama Onların O Öfkesiyle Dirençime Direnç Kattılar.”

Geçtiğimiz günlerde ölüm orucu direnişçileri Didem Akman ve Özgür Karakaya hapishaneden hastaneye zorla kaçırılmıştı. Direnişçiler hastahaneden geri hapishaneye bırakıldı. Zorla kaçırılma olayının ardından annesiyle konuşan Didem Akman şunları söyledi:

“Biz muayene adı altında işkence gördük. Zorla kan aldılar. Kanımızı yere döktüler yani. Sözüm ona hekim olacak bunlar yani. Zaten kaçıncı güne gelmişiz her tarafımız ağrıyor. Birde kemiklerimize bastıra bastıra sözde muayene ettiler . Birde her tarafım ağrıya ağrıya gelmişim akşam Corona temizliği yapmam gerekliymiş. Biraz önce de diyorlar ki ‘karantinada kalacaksın 2 hafta .Havalandırmaya çıkmayacaksın.’ Ben de dedim ki’ Siz benle alay mı ediyorsunuz. Zaten 1 saat havalandırmam var. Bi de bu muameleyi sizin yüzünüzden görüyorum yani. Bize orada iki gün boyunca sürekli muayeneyi dayattılar. Tansiyon ver. Ateş ver. Kan ver. Şunu yaptır bunu yaptır. Ben zaten dedim kendi rızam dışı buraya getirildiğimi. Zorla getirildiğimi. Ben beni zorla getiren insanlara güvenip de hiç bir şey vermem. Öyle olunca da gardiyanlarla askerlerle yataklara zorla yatırılıp her şeyi zorla yaptılar. Haliyle şuan vücudumda çok yoğun bir ağrı var.”

Didem Akman zorla müdahale olursa yapacaklarını da doktorlara anlattığını da belirterek şunları söyledi:

“Orada diyetisyen vardı. Bana dedi ki ‘ne kullanıyorsun’ şunları kullanıyorum. Diyor ki ‘bayağı bilinçli gidiyorsun’ Ben de dedim ki ‘ Ben özenli davranmaya çalışıyorum çünkü yaşamak istiyorum. Taleplerim kabul edilsin istiyorum o yüzde şekerimi suyumu dikkatli alıyorum.ama zorla müdahale olursa ben şekerimi, suyumu, B1 ide keserim. ben aylarca yaşayabilecekken 2 hafta içerisinde cesedim elinizde kalır. Yapacaklarınızı sonuçlarını düşünerek yapın.”

Bu kaçırılma olayının tekrar edilmemesi için ses olmamız gerektiğini söyleyen Didem Akman “Bunun ses getirmesi gerekir çünkü bunun her hafta her hafta yaşanma ihtimali var. Eğer bunların önü kesilmezse Mustafa’ ya yaşatılanlar bize de yaşatılacak.”

Didem Akman son olarak ise şu cümleyle ne kadar güçlü olduklarını gözler önüne serdi “Fiziken ,bedenen güçten düşmüşüm ama onların o öfkesiyle dirençime direnç kattılar.”

Direnişçiler tüm meşrulukları ve haklılıklarıyla direnirken katil iktidar da saldırmaya devam ediyor. Ancak direnişlerinin haklılığıyla direnenleri teslim alamayacaklarını bir kez daha gördüler.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.