Devrimci Tutsak Özgür Emre’ye 1 aylık görüş yasağı

Almanya (GHA)
Faşist 129ab yasaları kapsamında Grup Yorum üyesi aynı zamanda kanser hastası İhsan Cibelik, anti-faşist Serkan Küpeli ve devrimci Gazeteci Özgül Emre’nin tutuklulukları devam ediyor. Almanya Emperyalizmi Özgül Emre’ye 1 aylık görüş yasağı getirdi. Buna karşı Köln Ossendorf hapishanesi önünde eylem gerçekleştirildi.

Eyleme Grup Yorum üyeleri, Avrupa Dev Genç, Avrupa Halk Meclisi Alevi Komisyonu üyeleri ve 255 gündür Berlin Adalet Bakanlığı önünde süresiz açlık grevinde olan Direnişçi Aleni Lena Açıkgöz katıldı.

Görüş bir haktır ve gasp edilemez.

Direnişçi Lena Açıkgöz eylemde yaptığı açıklamada, “Özgül Emre devrimci bir tutsaktır. İki yılı aşkın zamandır hapishanelerde hücrelerde tutuldu. Çeşitli bahanelerle dünya halklarının canları pahasına kazandıkları hakları gasp etmek istemişlerdir. Başta tek tip elbise dayatılmıştı. Özgül Emre açlık grevi ile direnerek bu dayatmayı yerle bir etmiştir. Şimdi de görüş hakkı gasp edilmek istenmektedir. Bir tutsağın ailesiyle ve arkadaşlarıyla tek irtibatı olan görüş hakkı en demokratik, en vazgeçilmez haklardandır. Sözde insan hakları savunucusu geçinen Alman emperyalizminin son yıllarda izlediği nazi politikasının yansımalarından biridir bu hak gaspı. Halkımız Alman ceza yasasının 129. maddesi kapsamında, devrimcilere ve demokratlara karşı ağır faşist baskılar uygulamaktadır. İnsanların en vazgeçilmez hakları olan örneğin nişan hakkı, tatil hakkı, türkü söyleme hakkı gibi en sıradan demokratik haklarımız bile terör suçu olarak görülmektedir.” şeklinde konuştu.

Eylem, “Özgül Emre yalnız değildir”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Halkın haklıyız kazanacağız” sloganları eşliğinde, “Görüş hakkı derhal verilsin”, “Hakkımızı biliyoruz alacağız” dövizleri ve Grup Yorum marşlarıyla 1 saat sürerken,”Haklıyız Kazanacağız” marşıyla sona erdi.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın