Devrimci tutsak Musa Aşoğlu üzerindeki baskılar artıyor

2016 yılında emperyalist Almanya devleti tarafından Hamburg’ta gözaltına alınıp yargılanan devrimci tutsak Musa Aşoğlu üzerinde uygulanan baskılar artarak devam ediyor. Musa Aşoğlu’na Özgürlük Komitesi yaptıkları açıklamayla Musa Aşoğlu’na tek tip elbise dayatması yapıldığı, kitap, avukat görüşmesi gibi haklarının kısıtlandığını duyurdu ve Musa Aşoğlu ile dayanışma amacıyla mektup yazılması çağrısında bulundu. Komitenin yaptığı açıklama şu şekilde:

Musa Aşoğlu’na yönelik saldırılara son verilsin! 

Hamburg’un Billwerder hapishanesi Musa Aşoğlu’na her gün yeni dayatmalar ve uygulamalar getiriyor! Musa Aşoğlu’na yönelik tüm saldırılara son verilsin! 

Devrimci tutsak Musa Aşoğlu, hüküm giydikten sonra Hamburg’un Dammtor hapishanesinden Billwerder hapishanesine sevk edilmişti birkaç ay öncesinde. Tek tip uygulaması olmayan bir hapishanede Musa Aşoğlu’na ‘özel gözetim’ adı altında kıyafetlerine el konulmuş, tek tip elbise dayatılmıştır. Yaklaşık 3 hafta boyunca tek tip elbise dayatmasını kabul etmeyen Musa Aşoğlu iç çamaşırları ile dolaşmak zorunda kalmıştır. Sonunda Billwerder hapishanesi kendi kıyafetlerini geri vermiş ve Musa Aşoğlu’nu diğer tutsakların bulunduğu bölüme göndermiştir.

Billwerder hapishanesinin baskıları burada bitmemiş, bir taraftan avukatına müvekkiliniz iyi, ilgileniyoruz diyerek teselliler göndermiş, diğer taraftan ise her gün farklı bir baskı ile karşı karşıya bırakmıştır.  ‘Öncesinden içeriden başvurması gerekiyor’ gerekçesiyle uzun süre görüş hakkı engellenmiş, sonrasında ise 2 aya yakın ‘korona’ bahanesiyle görüşü engellenmiştir. Sonrasında ise yeni bir gerekçe ile görüşüne giden akrabalarına ‘suç ortağı’ olmaktan görüş yasağı getirilmiştir.


Hüküm giyen bir tutsağa görüş izni gerekmemektedir, fakat Billwerder hapishanesi kendi uygulamalarını dayatıyor. Dayatmalar burada da bitmedi!Hollanda vatandaşı olan Musa Aşoğlu’nu yabancılar şubesi Hollanda’ya göndermeyi talep etmiş. Buradaki avukatı bu konuda itiraz etmiştir, fakat Musa Aşoğlu’nun Hollanda’daki avukatları ile görüşmesi de keyfi olarak engellenmektedir. Hollanda’daki avukatlarını aramasına büro saatleri dışındaki saatlerde izin veriliyor, fakat sabit hat olduğu için onun dışındaki saatlerde zaten ulaşılamıyor! Yine bitmedi!

Son aldığımız bilgilere göre kitapların fotokopi şeklinde ulaşmasına engel çıkartmıştır Billwerder hapishanesi. PDF olarak basılan yayınlara izin olmadığını, orijinal kitapların gönderilebileceğini dayatmıştır.  Musa Aşoğlu’na yönelik dayatmalara son vermek, devrimci bir tutsağı hapishane idaresinin keyfi uygulamalarına son vermek için Musa Aşoğlu’na sahip çıkalım! Musa Aşoğlu toplam 6 yıl 9 ay ile yargılanmış, bu karar üst mahkeme tarafından onaylanmıştır. Musa Aşoğlu 2 Aralık 2016 yılından bugüne kadar hapishanededir ve dava sürecinde tecritte kalmıştır. Alman emperyalizmi Musa Aşoğlu’nu devrimclik yaptığı için yargıladı. Her bir duruşmasında Musa Aşoğlu yargılanan değil, yargılayan oldu. Hüküm giydikten sonraki süreçte koşulları ‘normalleşmesi’ gerekirken, her gün yeni dayatmalarla karşılaşıyoruz! 

Musa Aşoğlu için NELER YAPABİLİRİZ? 

1- Billwerder hapishanesini arayıp Musa Aşoğlu’nun durumunu soralım.JVA BİLLWERDER
Telefon:
0049 40 428878-0
Fax:
0049 40 428878-221
E-Mail:
jvabwpoststelle@justiz.hamburg.de 

2- Görüşe girmek isteyenler bize ulaşabilirler: 
freiheitskomitee@gmx.de 

3-Mektuplarımızla Musa Aşoğlu’nu yalnız bırakmayalım!

 Musa Aşoğlu
JVA Billwerder
Dweerlandweg 100
22113 Hamburg

Her tutsağın son güne kadar bilgiye, desteğe, sahiplenmeye ihtiyacı var.
Onlar her anlarında içeriden dışarıya birşeyler yapmak için çabalıyorlar. Biz de onlar için çabalamalıyız! Bir haber, bir şiir, bir merhaba ile girelim hücrelerine. Hücrelerinde onlara umut olalım, coşku verelim, dışarıdan haberler ve bilgilerle donatalım. 

Musa Aşoğlu Yalnız Değildir!
Devrimcilik Yapmak Suç Değil Görevdir! 

Musa Aşoğlu’na Özgürlük Komitesi – Freiheitskomitee

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.