DEV-GENÇ 50 YAŞINDA

DEV-GENÇ’TEN 50 YIL AÇIKLAMASI

“Selam Olsun Dünden Bugüne Kavganın Kurmayı Dev-Genç’lilere!”

DEV-GENÇ merkezi örütlenmesi, Dev-Genç’in 50. Yılı ile ilgili bir açıklama yaptı.
Açıklamada Dev-Genç’in kuruluş tarihine değinilerek “O tarihten bugüne duvarlara nakşedilen her sloganda, meydanlarda, sokaklarda yankılanan her haykırışta Dev-Genç vardır.” denildi.
Gerçekten de bu ülkeni 1969’dan bu yanaki mücadele tarihini yaşayanlar veya okuyanlar bilir ki, o günden bu yana halkların mücadelesine dair içinde Dev-Genç’in geçmediği bir gelişme yaşanmamıştır.
Bu tarihsel saptamayı yapan Dev-Genç 50. Yıl açıklamasını, tarihi bir belge olarak, tam metin olarak yayınlıyoruz.


Selam Olsun Dünden Bugüne Kavganın Kurmayı Dev-Genç’lilere!


Türkiye devrim mücadelesinde 50 yıldır Dev-Genç var! Ve Dev-Genç’liler var; 50 yıldır teslim olmamanın, emperyalizmle hiçbir koşulda uzlaşmamanın onurunu taşıyan!
Yarım asırlık bu tarih ülkemiz gençliğinin gururla taşıyacağı mirasıdır. 9-10 Ekim 1969 tarihi bağımsızlık, demokrasi, sosyalizm mücadelesinde bir miladın tarihidir. O tarihten bugüne duvarlara nakşedilen her
sloganda, meydanlarda, sokaklarda yankılanan her haykırışta Dev-Genç vardır.


9-10 Ekim tarihlerinde yapılan FKF’nin 4.kurultayında her türlü tasfiyecilik, inkârcılık, revizyonizm mahkum edildi. O gün, Dev-Genç tarih sahnesindeki yerini aldı. O tarihten sonra her direniş mevzisinde
Dev-Genç olacaktı.Dolmabahçe’de Amerikan piyadelerini denize döken onlardı, 15-16 Haziranda işçilerin büyük yürüyüşünde omuz başlarında saf tutan onlardı. Onlardı faşist teröre karşı canla-başla kavganın
en önünde dövüşen. Dev-Genç’lilerdi gençliğin akademik demokratik mücadelesinde işgallerden boykotlara, şanlı Nisan Direnişlerine kadar militan bir çizginin yaratılmasında bedel ödeyen.

Selam olsun 50 yıldır nice bedeller ödeyen, ölen ama halkına, yoldaşlarına verdiği devrim sözüne bağlı kalan Dev-Genç’e!

“Selam olsun hiçbir koşulda ülkesini ve geleceğini faşizmin kanlı ellerine teslim etmeyen DEV-GENÇ’e!
Ve selam olsun dağda, kırda, sokakta, meydanlarda, işkence tezgahlarında, toplama kamplarında onuru zincire vurdurmayan, şehit olan, direniş destanları yazan, ölen ama teslim olmayan devrimci kadrolara, DEV-GENÇ’lilere!”
Mahir’in, Hüseyin’in, Ulaş’ın açtığı yolda, Dayımızın önderliğiyle ışık tuttuğu devrim mücadelemizin her anında önderlerimizle yürümeye devam edeceğiz! Onların iktidar hedefiyle taşıdıkları bu kavga bayrağı
Şafakların, Eliflerin, Bahtiyarların, Bilgehanların, Çiğdemlerin, Bernaların elinde zulmün kalelerine, duvarlarına saplandı.


Mahir’in Kızıldere’deki kerpiç evden halk düşmanlarına doğrulttuğu silah, Aysunların, Bünyaminlerin, Hünkarların, Sılaların, İbrahim Devrimlerin elinde, ülkenin şehirlerinde ve dağlarında gururla dalgalandı.
Halkın içinde, halkla birlikte feda kuşağının yaratıcısı oldu Dev-Genç. Emperyalizm, halktan, kültüründen kopmayı, yozlaşmayı, apolitikleşmeyi dayatırken Dev-Genç emperyalizmin saldırılarına direnerek cevap
verdi! Dev-Genç’liler her zaman halkın içinde oldu. Çünkü Dev-Genç’liler bu halkın en onurlu, en cüretli evlatlarıdır. Selam olsun 50 yıldır halkın yaslanacağı omuz, tutunacağı el olan Dev-Genç’e!

Ve selam olsun halk ve vatan sevgisiyle 50 yıldır Türkiye Devriminin yolunu ören Dev-Genç’lilere!

Bugün nice örgütler, hareketler emperyalizmle uzlaşmışken, faşizmden icazet beklerken, bizler anti-emperyalist, anti-oligarşik devrim yolunda 50 yıldır aynı kararlılık, aynı cüret, aynı coşkuyla yürüyoruz.

Attığımız her adımda zafere gidiyoruz!
İşte bu yüzden, 50. yılımız iktidar iddiamızdır!
50.yılımız, zafere olan inancımız, savaşma kararlılığımızdır!
Emperyalizm, 50 yıldır umudun gençliğini teslim almak için politikalarından vazgeçmedi! Çünkü tarih söylemişti,gençlik kiminse gelecek de onun olacaktı! Şimdi emperyalizmin karşısında bir kez daha
haykırıyoruz:

Gençlik de, gelecek de bizim!
Türkiye Devrimci Hareketine en militan, en atılgan kadroları yetiştiren Dev-Genç’imizin 50. yılında, yaratılan bu destan, bırakılan bu miras bizim. Mahir’lerin inançla dalgalandırdığı, kavgaya ışık olan mücadele bayrağı şimdi bizim ellerimizde.

“Mahir,Hüseyin, Ulaş Kurtuluşa Kadar Savaş!” sloganı bizim dillerimizde.
Tarihimizden öğrendiklerimizle, sosyalizmin kızıl bayrağını oligarşinin burçlarına saplayana kadar durmayacağız.

50.Kavga Yılımızda Savaşı Büyütmeye Devam Edeceğiz!

Biz kazanacağız…
Mahir’den Dayıya Dev-Genç 50 Yaşında!
Yarım Asırlık Mücadelemizle Şehitlerimize Devrim Sözümüzü Tutacağız!

Selam Olsun 50.Yılında Dev-Genç’e!


Yaşasın Dev-Genç,Yaşasın Dev-Genç’liler!

DEV-GENÇ

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.