Dersim’de Yasakları Protesto Yürüyüşü

Bu sene, 20’ncisi düzenlenecek olan Munzur Festivali’ne getirilen yasakları protesto etmek için bugün Dersim’de bir yürüyüş düzenlendi.
Dersim halkının ve çeşitli demokratik kitle örgütlerinin katıldığı yürüyüşte, “Festival halkındır yasaklanamaz”, “Dersim onuruna sahip çık”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.
Yüzlerce insan, Dersim valiliğinin ve AKP faşizminin yasaklarına boyun eğmeyeceklerini bir kez daha ortaya koydular Dersim’de.

“Yasaklara Boyun Eğmeyeceğiz!”
Yürüyüşün ardından festival tertip komitesinden Orhan Çelebi tarafından yapılan basın açıklamasında “kısmi engellemelerin festivalin bütününü yasaklamak anlamına geldiği” belirtilerek, şöyle denildi:
“Günlerdir kente girişlerde olağanüstü hal dönemlerini, 90’lı yılları aratmayan görüntüler yaşanıyor. Dersimlilerin memleketine girişleri zorlaştırılıyor, her yere arama noktası kuruluyor. Bu sindirmektir.
“Valilik ilk önce Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşini yasakladığını duyurdu. Ardından yurtlar, misafirhaneler, pansiyonlar ve konserlerin yapılacağı stadyum çeşitli bahanelerle yasaklandı.
“Valiliğin yasaklama kararının ardından bizler virgülüne dokunmadan festival programını yapacağımızı açıkladık. Ancak sanatçılar yasaklanmasının ardından kente dahi alınmadı, talana, yıkıma, doğa katliamına, maden ocaklarına karşı yapmak istediğimiz yürüyüş yasaklandı.
“Bizler bütün bu yasaklara boğun eğmeyeceğimizi belirtiyoruz. Yasakların gölgesinde festival yapılmayacağını biliyoruz. Buna karşı mücadele edeceğiz.”
Tertip komitesi ve yürüyüşe katılan çeşitli kurumlar adına yapılan konuşmalardan sondra, Seyit Rıza Meydanı’nda konseri yasaklanan Grup Yorum’ın şarkıları çalındı. Halk Grup Yorum türküleri eşliğinde halay çekti.

Sosyal ağlarda paylaşın