Dersim’de DİSK ve KESK’ten KHK açıklaması: Oyalamalar cezalandırılmaya dönüştürüldü

13 Kasım’da Dersim’de KESK ve DİSK üyeleri bir basın açıklaması düzenleyerek KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin durumuna dikkat çekmek istedi. 

Dersim’de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) yaptıkları basın açıklamasında ihraçlara, açığa almalara, arşiv kaydı araştırmasına ve güvenlik soruşturmasına değindi. 

Sanat Sokağı’nda gerçekleşen açıklamaya ayrıca Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de destek verdi. “Geri Döneceğiz Biz Kazanacağız” pankartının açıldığı açıklamayı KESK Dersim Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Tüm-Bel-Sen Dersim Şube Başkanı Mazlum Doğan okudu.

Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ile kamu işçi ve emekçilerinin kazanılmış sosyal ve ekonomik haklarının, masumiyet karinesinin, lekelenmeme hakkının, savunma hakkının da ihlal edilerek idari tasarrufla hukuka aykırı olarak ellerinden alındığını ifade eden Doğan, oyalamaların cezalandırmaya dönüştüğünü, bu nedenle insanların yaşamlarını yitirdiğini, ağır hastalıklara yakalandığını ve tedavi olanağı dahi bulamadıklarını vurguladı.

Evine ekmek götüremeyen, güvenceden yoksun, ihraç edilmiş binlerce kamu emekçisin olduğunu belirten Doğan, “İhraç edilenlerin pasaportlarına el konularak seyahat hakları, eğitim görme hakları, çalışma ruhsatlarının ve diplomalarının kısıtlanması gibi baskılarla, medeni kanundaki temel hakları gaspedilmiştir. Seçilen belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin mazbatalarının verilmemesi vb. uygulamalar ile seçme seçilme hakları ellerinden alınmıştır. Karara bağlanmayı bekleyen dosyaların çoğunluğunun, haklarında istihbarat raporları, mahkeme kararları, savcılık soruşturmaları vb. herhangi en ufak bir isnat bulunmayanlardan ve barış akademisyenlerinden oluştuğu bilinmektedir” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Doğan açıklamanın devamında “İşçi ve emekçiler, kredi ve burs almış mezun olmuş öğrenciler, taciz, tecavüz ve her türlü baskıya maruz kalmış kadınlar, işsizler, küçük esnaflar, EYT’liler ve emekliler için bu güne kadar olumlu bir yasa parlamentodan çıkarıldı mı?” sorusunu yönelterek “Çıkarmak istemezler çünkü rahatları bozuluyor” diye belirtti. 

Doğan, ihraç edilen işçi ve kamu emekçilerinin mağduriyetleri giderilinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu görevlileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek “Biz kazanacağız, geri döneceğiz” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.