Dersim 13 Gündür Yanıyor! Operasyonlarda Gökyüzünden Eksik Olmayan Uçaklar, Helikopterler, ORTADA YOK!

Dersim yanıyor: Polisler halkın söndürme çalışmalarını engelliyor — Gazete  Karınca

Dersim’in çeşitli bölgelerinde çıkan yangın 13 gündür sürüyor.

13 gündür süren yangına bugün bir orman yangını daha eklendi. Munzur Vadisi Fırtına Veli Çeşmesi bölgesinin üst sınırlarında da yeni bir orman yangını başladı.

Hozat ilçesine bağlı Tanzi (Kurukaymak) köyüyle Koçeri mezrasında askeri operasyon sonucu başlayan orman yangını 13’üncü gününde devam ederken, yangının Ovacık ilçesinin Karper (Buzlutepe) mahallesi ve bağlı Çamurek ve Hinzori mezralarına da sıçradığı belirtiliyor.

Operasyonlarda Biri İnip Biri Kalkan Uçaklar, Helikopterler Ortada Yok!

Dersim Valiliği tarafından yapılan açıklamalarda, yangınla ilgili “gerekenlerin yapıldığı” belirtiliyor.

Ama bölge insanı biliyor ki, yapılan, gerekenin ancak bir kısmıdır.

Çünkü, süren yangın havadan müdahaleyle çok daha hızlı ve etkili biçimde söndürülebilir. Ancak bölgedeki operasyonlarda biri inip biri kalkan helikopterler, Dersim haıva sahasını gün içinde onlarca kez delip geçen uçaklar, yangın söndürme sözkonusu olduğunda yoklar.

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da, 5 kilometrelik bir alanda etkili olan yangına havadan müdahale edilmesi gerektiğini belirtti.

Yaygaracının “Yaygara” Suçlaması

AKP’nin Dersim İl Başkanı Sercan Özaydın, Dersim’de ormanların 13 gündür yanmasını ve bu konudaki eleştirileri “yaygara” olarak nitelendirerek, bir açıklama yaptı. Özaydın açıklamasında şöyle diyor:

“Hizmeti fotoğraf, siyaseti iftira zanneden kimseler bilmeliler ki; Hozat ilçemizde çıkan yangına devletimiz tüm imkanlarıyla müdahale etmektedir. Bugün arazözlerle, yarın uçaklarla… Tunceli halkımız; Bu yaygara ile üstü örtülmeye çalışılan asıl gerçeği çok iyi biliyor!”

Aslında, işbirlikçi, yağcı, faşist il başkanı, eleştirilere karşısına çıkayım derken, eleştirileri doğruluyor:

“Bugün arazöz, yarın uçak” diyor.

Yani ortada söndürme uçaklarının olmadığını o da iyi biliyor.

Hangi yarın?

Onu söylemiyor.

13 gündür ormanlar yanıyor Dersim’de.

13 gündür “yarın” olmuyor demek ki Dersim’de.

Dersim ormanlarını yakmak, yok etmek, “gerillayı ormansız bırakmak” amacıyla, devletin onlarca yıldır politikasıdır. Bugünkü yangın karşısında da aynı politika sürdürülüyor.

Sosyal ağlarda paylaşın