Depremde Yaşamını Yitiren 9 Kişi Toprağa Verildi.

5.9 büyüklüğünde deprem bile 9 insanımızın canını alabilecek kadar yıkıma sebep olabiliyor.

Ülkemiz deprem ülkesi. Deprem ile yaşamak zorundayız. Ancak depreme karşı neler yapılabilir, depremle nasıl yaşanır sorunu sistem sorunu olduğunu her gün yaşayarak görüyoruz. Hem de acı bir şekilde. En basit bir deprem bile can alıyor ülkemizde. Siyasi iktidarlar  depreme karşı önlem almak bir yana depremden sonra oluşan sorunlara dahi çözüm olmuyor. Hele ki yaşanan deprem kürt bölgelerinde ise.

Son yaşanan depremlerde görünen gerçek; AKP ne depreme karşı bir politikaya sahip ne de deprem sonrası müdahale konusunda yeterli. Yaptıkları sadece şova yönelik. Elazığ’da da en son Van’da da yaşananlar bu gerçeği tekrar hatırlatıyor.

Van’da yaşanan deprem 5.9 büyüklüğündeydi ama 9 kişinin hayatını kaybetmesine yetti. Enkazlarını kendisi kaldırdı halk. Devlet yine yoktu. Devletin tek işi yaşanan depremlerde devletin sorumlu olduğunu dile getirenlere dava açmak sanki!

İran’ın Xoy kenti merkezli dün yaşanan 5.9 şiddetindeki depremde en büyük yıkımın yaşandığı yer Van’ın Başkale ilçesinin Özpınar (Elbis) Mahallesi oldu. Mahallede ev ve ahırların büyük bir bölümü yıkılırken, enkaz altında kalan 9 kişi yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden Aydın Tosun, Hüseyin Tosun, Ekrem Tosuntürk, Reis Furat ile çocukları Fatma, Muhammed, Hasret, Hicret (6 aylık) cenazeleri Başkale Devlet Hastanesi’nden alınarak mahalleye getirildi. Uzun bir konvoyla mahalleye getirilen cenazeler gözyaşları arasında mezarlığa taşındı. Kadınların yürek yakan feryatları arasında, dört çocuğunu ve eşini kaybeden Nebahat Furat’ın açılan mezarlara girmeye çalışması alanda bulunanları gözyaşlarına boğdu. Defin boyunca feryatların kesilmediği törende birçok kadın baygınlık geçirdi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.