Depremde kaybetmediğimiz çocuklarımızı şimdi kaybetmek istemiyoruz

Kahramanmaraş depremi katliama dönüşmüştü. Devlet imar izinleri, imar afları, denetimsiz yapılaşma ile binlerce binanın yıkılmasının baş sorumlusu olmasının yanında depremden sonra gerekli müdahale etmemesinin, edememesinin sonrasında onbinlerce insanın bağıra bağıra can vermesinin sorumlusudur. AKP faşizmi depremde yaşanan katliamın baş sorumlusudur. AKP KATİLDİR.

Yaz sıcağında susuzluktan perişan olan halk bu sefer yaklaşan sonbahar ve kış aylarında da soğuk ve yağışlardan perişan olacak.
Çünkü halk düşmanı AKP iktidarı hiç bir önlem almadığı gibi, geçtiğimiz günlerde Hatay’da halkın, Halkın Gücü Komiteleriyla yaptığı konteyner kentleri boşaltmaya çalışıyor.

Bugün yağan yağmur ile Hatay’da Odabaşı Mahallesi’nde bulunan İzmir Konteynerkenti sular altında kaldı. Basına konuşan halktan biri “Bir buçuk ay önce tüm sorumlulara yazılı olarak bildirdik, cevap alamadık. Kış geldi artık. Temel olarak çok güçsüz bir zemindeyiz. Suyu, koliyi geçtik, can güvenliği istiyoruz. 6 Şubat darbesini bir daha yiyoruz. Depremde kaybetmediğimiz çocuklarımızı şimdi kaybetmek istemiyoruz” dedi.
Evet durum bu kadar açık ve net. Ya yaşamak için, çocuklarımızın yaşaması için mücadele edeceğiz ya da yaşanacak olumsuzluklara razı olacağız. İkincisi ölümdür. Birincisi şart! Mücadele ettiğimizde belki faşizmin saldırılarına hedef olma riski olabilir ancak, öbür türlü zaten öleceğiz. Biz birlik olup mücadele ettiğimizde, bu yozlaşmış, kokuşmuş düzenin ne kadar güçsüz olduğunu göreceğiz…

Sosyal ağlarda paylaşın