Deprem yardımları tecavüzcü Ensar vakfına

AKP iktidarının yardımları daha önce yurtlarında çocuklara tecavüzü ve tacizleri ortaya çıkmış olan Ensar vakfına aktardığını gosteren bir belge ortaya çıktı. Sözkonusu belgeye göre Kızılay’a yapılan yardımlardan yaklaşık 8 milyon dolarlık bir tutarın Ensar vakfına gönderildi.

Elazığ depreminden sonra diğer depremlerde olduğu gibi halk kendi kaderine terkediliyor. Halkın dayanışması ile sağlanan yardımlar engellenirken depremden zarar gören bir çok köye yardım gitmiyor.

Depremden sonra “Devletimiz büyüktür” diyen AKP iktidarının yardımları daha önce yurtlarında çocuklara tecavüzü ve tacizleri ortaya çıkmış olan Ensar vakfına aktardığını gosteren bir belge ortaya çıktı. Sozkonusu belgeye göre Kızılay’a yapılan yardımlardan yaklaşık 8 milyon dolarlık bir tutarın Ensar vakfına gönderildi.

Öte yandan Akp’li yetkililerden itiraf gibi açıklamalar yüzsüzce yapılıyor

AKP’li Naci Bostancı “Bütçede paralar toplanır, ihtiyaca göre harcanır. Deprem vergileri adı altında toplanacak ve depreme gönderilecek diye bir düzenleme söz konusu değildir” derken

İçişleri Bakanı Soylu da “AFAD ve Kızılay’a vatandaşlarımızdan yaklaşık 100 milyon lira nakit desteği geldi. Hakkaniyetli şekilde dağıtmaya çalışacağız” açıklamasında bulundu.

‘Deprem vergilerini depreme harcamak zorunda değiliz’ ‘Hakkaniyetli dağıtacağız değil dağıtmaya çalışacağız’ diyen AKP iktidarı faşizmin soygun ve talan iktidarıdır halkımızın hiç bir yarasını sağlamayacağı bir kez daha görülmüş oldu böylece.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.