Deprem Gecesi Tutsakların Kapısını Kilitlediler

Faşizmin vicdanı ve ahlakı yoktur sözü boşuna tekrar tekrar dile getirilen bir söz değildir. Gün yoktur ki bu sözün tekrarlanmasını gerektiren bir şey yapar faşizm.

26 eylül günü yaşanan depremde Silivri hapishanesinde bulunan tutsakların hücrelerin havalandırmaya açılan kapıları kilitli bıraktılar.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Silivri Cezaevinde CHP eski Milletvekili Eren Erdem, gazeteci Ahmet Altan ve iş adamı Osman Kavala’yı ziyaret etti.

Çakırözer, depremin merkez üssü Silivri’deki 22 bin 700 tutuklu ve hükümlü ile 500’e yakın personelin bulunduğu cezaevinde o gün neler yaşandığını anlattı. Eren Erdem’in, ne Adalet Bakanlığı ne de cezaevi yönetiminin depremde neler yapılması gerektiğine ilişkin hiçbir hazırlıklarının olmadığını kendisine aktardığını dile getirdi.  

Çakırözer’in aktardığını göre Ahmet Altan, mahkumların depreme avluda yakalandığını ve şiddetli şekilde depremi hissettiklerini belirtti. Altan, deprem gecesi cezaevi yönetiminden koğuşlardan avlulara açılan kapıların acil durum için açık bırakılmasını talep etti. Ancak cezaevi yönetimi, Ahmet Altan’a “O kapı sadece bakan izniyle açılır” yanıtı verdi.

Çakırözer, “Tüm İstanbul’un korkudan sokaklarda uyuduğu gece Silivri Cezaevi’nde koğuş kapıları bakan bahanesiyle kilitli kalmış” diye konuştu.

2011 yılında  bir ring aracında çıkan yangında rini süren askerlerin kapıları açmamasından dolayı 5 mahkum yanarak can vermişti. 5 mahkumu yakarak katletmişti.

Deprem esnasında havalandırmaya çıkmalarına müsade etmeyen faşizm olası bir yıkımda insanlar ölmüş umruna gelmez.

Çünkü insanlık düşmanıdır.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.