Danıştay Yeşil Yol Projesini Durdurma Kararı Verdi. AMAAAA!


Danıştay İdari Daireler Kurulu, Samsun’dan Artvin’e yedi ili kapsayan 2 bin 600 kilometrelik ‘Yeşil Yol’ projesini, yayla yerleşmelerinin özgürlüklerini zayıflatacağı ve geri döndürülmesi olanaksız ekolojik tahribata yol açacağı gerekçesiyle durdurdu.

Duvar gazetesinden Ogün Akkaya’nın haberi “Yeşil Yol’un sonu göründü” başlığı ile verildi. Sonunun görünüp görünmediğini zaman gösterecek.

AKP iktidarının bu geçmişi  bir çok Danıştay, Yargıtay, AYM kararını tanımadıkları örneklerle doludur.

“Mahkeme kararına rağmen inşaat” anahtar cümlesi ile yapacağınız  bir internet  araması ile mahkeme kararına rağmen durdurulmamış onlarca proje, inşaatlar görürsünüz.

Bu Danıştay kararının da uygulanıp uygulanmayacağı çok kısa zamanda görülecektir.

Yaylalar yağmalanmış, yeşil katledilmiş, iş işten geçtmiş Danıştay durdurma kararı veriyor. Doğaya çok ciddi zararlar verildikten, proje hemen hemen amacına ulaştıktan sonra bu kararın pek bir önemi de yoktur.

Mahkemelerin hiç bir konuda yaptırım gücü yoktur. İktidarın işine gelmeyen hiç bir karar uygulanmaz. Bu, ihaleler, projeler, inşaatlar vb talan ile ilgili konularda da böyledir, siyasi konularda da böyle. Her şey AKP iktidarının talan ve soygununa göre işletiliyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.