Cumhuriyet Gazetesi, TAYAD’lıları Gözaltına Aldırdı! 

TAYAD’lılar, Ölüm Orucundaki Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın sesini duyurmak için bir çok demokratik kitle örgütünün ve basın yayın organlarının kapısını çalıyorlar.

Direnişi anlatıyorlar, bilgi veriyorlar, duyarlı olunmasını istiyorlar.

Kapısını çaldıkları kurumlardan biri de Cumhuriyet Gazetesi idi.

Cumhuriyet’ten Oyalama ve Sansür

Cumhuriyet Gazetesi, TAYAD’lılar defalarca gitmesine rağmen, tam bir oyalama yöntemi izlemiş ve ölüm orucu direnişine karşı da sansür uygulamıştır.

Zaman zaman yapılan görüşmelerde defalarca “haber yapılacak” denilmiş, “not aldık” denilmiş, ancak hiçbir görüşmenin ardından haber yapılmamıştır.

TAYAD’lıların son görüşmesinde görüşülen kişi tarafından TAYAD’lılara, “yazı işleri müdürünün haber yaptırmadığı” gerekçesi sunuldu.

TAYAD’dan Cumhuriyet’e Protesto

Bu gelişme üzerine, TAYAD’lılar bu durumu teşhir etmek için Cumhuriyet Gazetesi önünde basın açıklaması yapmak istediler.

Ancak TAYADlılar basın açıklamasını yapamadan, Cumhuriyet Gazetesi güvenliği ile polisin işbirliği sonucu gözaltına alındılar. Polis Hasan Basri Yıldız, Özmen Mertkan Çim, Halil Yakut adlı TAYAD’lıları işkence ile gözaltına alındı.

Bu gözaltı Cumhuriyet yönetiminin ve güvenliğinin onayı ile yapıldı.

TAYAD’lılar, saldırı ve gözaltının ardından yaptıkları açıklamada, “gözaltılar, işkenceler Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın sesini duyurmamıza engel olamayacak!” diyerek,

“Gözaltıların Derhal Serbest Bırakılmasını” talep ettiler.

Sosyal ağlarda paylaşın