Cumartesi Destek Açlık Grevleri Bu Hafta 105 Kişinin Katılımıyla Devam Etti

Üç direnişçi tarafından 184 gündür sürdürülen Süresiz Açlık Direnişini desteklemek ve Almanya hapishanelerindeki devrimci tutsakların özgürlüğü talebiyle her hafta cumartesi günü yapılan destek açlık grevine, 16 Eylül Cumartesi günü de devam edildi. Destek açlık grevine şu ana kadar bize ulaşan bilgilere göre, 105 kişi katıldı. (Destek açlık grevine İngiltere’den katılanlar bu rakamın dışındadır.)

Şu ana kadar yapılan açıklamalara göre, Eda Deniz Haydaroğlu’nun 183, Ilgın Güler’in 132 ve Sevil Sevimli’nin 127 günlük süresiz açlık grevine denk gelen 16 Eylül günü,
ülkelerdeki destek açlık grevlerine katılım şöyle oldu:

YUNANİSTAN’da 15 Kişi 1 Günlük Destek Açlık Grevi Yaptı.
Yunanistan Halk Cephesi tarafından yapılan açıklamada, bu hafta destek açlık grevine 15 kişinin katıldığı belirtilerek, “Bulunduğumuz her yerde her Cumartesi günü destek olmak. Almanya’da tutsak bulunan devrimcilerin tutuksuz yargılanmaları için 1 günlük açlık grevi yaparak destek olalım” çağrısı yapıldı.

*

AVUSTURYA’da, 16 Eylül cumartesi günü gerçekleştirilen destek açlık grevine 12 kişi katıldı.
Avusturya Halk Cephesi tarafından yapılan açıklamada “Almanya Hapishanelerindeki Faşist 129 A-B Yasasına Göre Tutuklu Bulunan Özgül-İhsan-Serkan-Hasan’a Özgürlük Talebiyle Yapılan Açlık Grevine bu hafta toplam 12 kişi ile Katılım Sağladık…
Açlığımızla Eda Deniz Haydaroğlu, Ilgın Güler ve Sevil Sevimli Güler tarafından sürdürülen süresiz açlık grevine destek verdik…” denildi.

*

ALMANYA’da 16 Eylül destek açlık grevine 44 kişi katıldı. Desztek açlık grevine Almanya’nın çeşitli şehirlerinden katılım oldu.

*

FRANSA’DA 16 Eylül destek açlık grevine 21 kişi katıldı. Destek açlık grevindekilerin bir kısmı, Paris’te düzenlenen Hümanite festivalinde yer alan Halk Cepheliler ve Anti-emperyalist Cephe çalışanları idi. Destek eylemlerini Hümanite festivali kapsamındaki çalışmalarına parelel olarak gerçekleştirdiler.

*

BELÇİKA’da 16 Eylül destek açlık grevine 5 kişi katıldı. Belçika Halk Cephesi tarafından yapılan açıklamada, “Direniş 180’li günlerde. Kanıksama değil, sahiplenmeyi büyütme zamanı.” denildi.

  • Ayrıca şu ana kadar bize ulaşan bilgilere göre,
    16 Eylül destek açlık grevine
    HOLLANDA’dan 2 kişi,
    İSVİÇRE’den 6 kişi katıldı.
    İNGİLTERE’de de çeşitli şehirlerde 16 Eylül günü destek açlık grevleri yapıldı.
Sosyal ağlarda paylaşın