Çorlu Tren Katliamı’nda Katledilenler Anıldı: HESABINI SORMADAN ÖLMEYECEĞİZ!

Çorlu Tren Katliamı’nda hayatını kaybedenler mezarları başında ve törenlerle anıldı. Polis Oğlu Oğuz Arda Sel’i mezarı başında anan Mısra Öz’ün fotoğraflarını çekerek taciz etti.

HESABINI SORMADAN ÖLMEYECEĞİZ!

Anma etkinliğinde Mısra Öz yaptığı konuşmada “Hesabını sormadan ölmeyeceğiz” dedi.
Zeliha Bilgin de “Bugünün ve bize yaşatılan adaletsizliğin Türkiye’nin utancı olarak tarihe yazılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar köyünde, 8 Temmuz 2018 tarihinde Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonu raylardan çıkıp devrilmesi sonucunda 7’si çocuk olmak üzere 25 kişi hayatını kaybetmişti. 300’den fazla kişi de yaralanmıştı.

KATLİAM İLE İLGİLİ TEK BİR TUTUKLU YOK!

Katliamın üzerinden dört yıl geçmesine rağmen açılan davada gerçek sorumlular yargılanmadı, dört alt düzey TCDD çalışanın yargılandığı davanın 10’uncu duruşmasında dahi iddianame hazırlanmadı. Çorlu Tren Katliamı Aileleri ise adalet mücadelesini sürdürmeye devam ediyor.

AKP’nin polisi ise mezar anmasını dahi boş geçmeyerek, acılı aileleri taciz etmekten geri durmuyor. 25 kişinin ölümüyle ilgili kılını kıpırdatmayan, delil toplamayan polis ama acılı ailelerin ağızlarından çıkan her kelimeyi kaydederek hapse atmak için delil topluyor.

Sosyal ağlarda paylaşın