“Çocuklarımız Aç!”

Sağlık ve Eğitim Bakanlıklarının Hacettepe Üniversitesi ile hazırladığı rapora göre, bölgedeki çocuklar kronik açlık sonucu gelişemiyor. Sağlık Bakanlığı ‘durum ciddi’ uyarısı yaptı.

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalar sonucunda hazırlanan Türkiye’de Okul Çağı Çocuklarında Büyümenin İzlenmesi (TOÇBİ) Araştırma Raporu, Doğu ve Güneydoğu’da çocukların kronik açlık sonucu gelişme geriliği yaşadığını ortaya koydu.

Hazırlanan raporda ülkede obezite de yaşanıyor. Ülkenen batı bölgelerinde yaşanan obezitenin doğudakine oranla çok yüksek olduğu belirtildi.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU BÖLGELERİNDE OBEZİTE DEĞİL AÇLIK SORUNU VAR

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre raporda, obezitenin ülkenin batı bölgelerinde yaygın olduğu, en az obezite sorununun ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşandığı ifade edildi. Bu bölgelerdeki çocukların açlık sorunu yaşadığı belirtildi. Komisyona bilgi veren Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Doç. Dr. Nazan Yardım, “Çocuklar yetersiz besleniyor” dedi.

Hazırlanan raporda açlık yüzünden ülkemizde çocuklarımızın bodur kaldığının altını çizdi. Avrupa’da görülmeyen bodurluk seviyesinin  %2 lere yükseldiği kaydedildi. Bodurluk batıda %1 iken Doğu ve Güneydoğu’da bu oran %6 larda.

Açlık artık çocuklarımızın gelişimine engel oluyor, çocuklarımızın bodur kalmasına sebep oluyor. Halkımızın bir deyişi vardır « allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin » diye. AKP iktidarı halkı açlıkla terbiye etmeye çalışıyor.

Hazırlanan rapor ülkemizde çocuklarımızın aç olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne seriyor.  Bir kesim servetine servet katarken, saltanatlarını büyütürken halkın büyük çoğunluğu açlığa mahkum ediliyor. Bir kesim görgüsüzlüklerini halkın gözlerinin içine sokuyorken buna karşılık aç, işsiz, yoksul bıraktıkları emekçilerin en ufak bir hak arama eylemini bile baskı ile işkence ile karşılıyorlar.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.