Cinayetin gizlenmesini engelleyen 35 işçi atıldı!

Ülkemizde en fazla iş cinayeti yaşanan sektörlerinden olan tersanelerde kıyım devam ediyor. Tersane patronları dünyada ve ülkemizdeki kan emici kapitalistlerin daha ucuza yat-gemi alabilmesi için işçiyi can güvenliği olmayan koşullarda çalıştırıyor.

En son Yalova’da bir tersanede düşerek hayatını kaybeden işçinin başına gelenler gündem olmuştu.
Daha ucuza olduğu için çelik halat yerine ip halat ile çalıştırılan işçi halatın kopmasıyla düşüyor ve hayatını kaybediyor.
Demirdağ’ın düşmesi sonrasında İş Sağlığı Güvenliği (İSG) uzmanları hemen olay yerine gelip, Demirbağ’ın üzerindeki kopmuş halatın kalan kısmını çıkarmaya çalışıyor ve kendisinin halat takmadığı için düştüğü izlenimi yaratmaya çalışıyorlar.
Bunun üzerine diğer işçilerin İSG çalışanlarına izin vermiyor ve İSG uzmanlarının fiziki saldırılarına uğruyorlar. Yaşananlar kameralara da yansıyor…

İşte İSG çalışanlarının bu alçaklığına engel olan işçilerin tamamı işten çıkartıldı patron tarafından. 35 işçi hayatını kaybeden Yasin Demirdağ’a öldükten sonra güvenlik kemeri takarken yakalanan İSG çalışanlarına müdahale ettikleri için işten atıldılar.
Yani patron işçi katliamına devam edeceğinin sinyalini verdi.
Kapitalizmin ahlakı yoktur! 17 yaşında bir genç yere düşüyor, İSG’nin ilk işi delil karartmak. Güya iş sağlığı ve güvenliğinden sorumlular! Buna engel olan işçiler güvenlikten ve İSG’lilerin saldırısına uğruyor, yetmiyor işten atılıyorlar.

Erdoğan’ın yere göğe sığdıramadığı gemi-yat üretiminde Türkiye’nin dünya piyasasında tercih ediliyor olması, rakiplerine oranla ucuza yapmasından kaynaklanıyor. Bu ise düşük maliyet sayesinde oluyor. Düşük maliyet ise çok kolay tahmin edileceği gibi işçinin düşük maaşı ve alınmayan güvenlik önlemleri sayesinde sağlanıyor. Yani işçinin kanı canıyla dünya gemi piyasasında rekabet ediyor Erdoğan’ın gözbebeği tersane patronları…

Sosyal ağlarda paylaşın