CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı YALAN Söylüyor!..

Bakırköy Belediyesi işçileri, sıfır zam dayatmasına karşı 25 Ekim’de greve çıktılar.
İşçiler direnişi sürdürürken, CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, işçilerin haklarını vermek yerine yalanlarla direnişi haksız göstermeye çalışıyor.
Bakırköy Belediye Meclis toplantısında greve dair basın açıklaması yapan CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Bakırköy Belediyesindeki kamu işçilerinin aylık belediyeye maliyeti 20 bin” derken, işçilerin ellerine geçen net ücretin 13-14 bin lira olduğunu iddia etti.
Bakırköy Belediye Başkanı “14 bin lira maaş veriyoruz” derken, işçiler 4 bin 500 TL’lik maaş bordrosunu gösterdiler.
İşçiler,konuşmalarında 10 yıllık, 15 yıllık işçilerin eline bile o kadar para geçmediğini, bunu iddia eden Kerimoğlu’nun bordroları göstermesi gerektiğini belirttiler.

“Gerçekler Bordrolarda”
Belediye-İş Genel Başkan Yardımcısı Bayram Özkan, Kerimoğlu’nun iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada şunları belirtti:
“Bakırköy’de 30 yıllık işçinin maaşı 6 bin 250 lira, bu da Bakırköy’deki en yüksek maaş oluyor. Tiyatroda çalışan arkadaşlarımız için en düşük maaş 3 bin 800 lira, en yüksek ise 4 bin 500 lira. Gerçekler bordrolarda, bordrolar üzerinden konuşulsun. Belediye Başkanı bu bilgileri kimden alıyor?”

Belediye Başkanı, Grev Konusunda Da YALAN Söylüyor
Belediye Başkanı Kerimoğlu, yaptığı açıklamada “2 bin işçiden yalnız 190’ı grevde” diye iddia etmişti. Sendika Başkan Yardımcısı Özkan, Belediye Başkanı’nın bu sözlerini de yalanlayarak şunları belirtti: “Burada iki üç tane şirket var, burada grev kapsamında olan 360 arkadaşımız var. 360 kişinin 290’ı şu anda grev alanında.”.

Sosyal ağlarda paylaşın