CHP Milletvekili Çakırözer Ebru Timtik’le görüştü

CHP’li milletvekili Utku Çakırözer, Ölüm Orucu direnişini 200’lü günlerde sürdüren avukat Ebru Timtik’le görüştü. 

Çakınözer, Timtik’in durumunun “kritik ve çok kaygı verici” olduğunu belirtterek Adalet Bakanlığı’nın bir an önce Timtik ile diyalog kurması gerektiğini belirtti. 

90 KİLODAN 35 KİLOYA

Ebru Timtik ile Silivri Hapishanesi’nde görüşen Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Timtik’in sağlık durumuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Cezaevine girmeden 90 kilo olan avukat Ebru Timtik, 35 kiloya düşmüş durumda. Böyle devam ederse hayati tehlikesi büyüyecek. Durumu çok kaygı verici”.

Çakırözer, “Adalet Bakanlığı hayati tehlikesi giderek büyüyen Timtik ile bir an önce diyalog kurmalı” çağrısında bulundu.

TİMTİK: “TEK TALEBİMİZ ADİL YARGILANMAK”

Çakırözer, açıklamasında, görüşme sırasında Timtik’in belirttiklerini de aktardı. Çakırözer, Timtik’in görüşmeleri sırasında kendisine şunları söylediğini belirtti: 

“ÇHD davasında adil yargılama görmedik, bu yüzden ve tek talebimiz adil yargılanmak…

“Toplumsal açıdan beklentilerimizin birçoğu karşılandı. Meslektaşlarımızdan, barolardan destek geldi. Uluslararası hukuk örgütlerinden dayanışma geldi. Şimdi sadece adli yargılanma talebimizin Yargıtay’daki sonucu kaldı. Bizim duruşmalarımızda yaşanan hak ihlallerini herkes biliyor. Savunma hakkımız bile kullandırılmadı. Yargıtay’ın da bunu göreceğine ve dosyada öncelikle usulden bozmaya gideceğine inanıyorum…”

TEYZEMİN TEK SUÇU, BENİM YAŞAMAMI İSTEMESİ

Ebru Timtik, Silivri hapishanesindeki hücrede avukat Barkın Timtik ve teyzesi Sultan Kaya ile birlikte kalıyor. 

Ebru Timtik’in Çakırözer ile görüşmesinde, Sultan Kaya’nın durumu da gündeme geldi. 

Timtik şöyle dedi: “Benim taleplerimi dile getirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evinin yakınlarında pankart açmak istedi diye teyzemi de tutukladılar. 22 gündür o da benim yanımda. Tek suçu benim yaşamamı isteyip, taleplerimi dile getirmesi. Ona yapılan adaletsizlik de bir an önce bitmeli”.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.