ÇHD’nden Yeni Açıklama:

255 GÜNDÜR ÖLÜM ORUCUNDA OLAN MUSTAFA KOÇAK’IN DURUMUN HAKKINDA KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ

ÇHD Açıklamasından Satır Başları:

⦁ 12 Mart’ta 16.30’da koğuşundan robokoplar tarafından zorla alındı.
⦁ Aliağa Hapishane Kampüs Devlet Hastahanesi Dahiliye Servisine Götürüldü.
⦁ Zorla serum takıldı.
⦁ Koçak’ın, müdahale edilmesine rızası olmadığına dair açık beyanı var.
⦁ Avukatlarıyla ve ailesiyle görüştürülmüyor.

ÇHD tarafından yapılan bir açıklamayla, Mustafa Koçak’ın son durumu hakkında bilgi verildi. Açıklamada zorla müdahalenin dün -12 Mart’ta- gerçekleştirildiği belirtilerek, sonrası hakkında sağlıklı bilgi alınamadığı belirtildi.
ÇHD açıklaması şöyle:

Adil yargılanma hakkının temini için ölüm orucunda olan ve ölüm orucunun 255. gününde bulunan Musfa Koçak dün 12 Mart 16.30 sularında koğuşundan robokop ve jandarmalar tarafından alınarak rızası dışında Aliağa Hapishane Kampüs Devlet Hastahanesi Dahiliye Servisine götürüldüğü bilgisi alınmıştır.

Enfeksiyon riski taşıdığı iddiasıyla avukat görüşü engellendiğinden edindiğimiz şu an için sınırlı bilgilere göre, Mustafa Koçak’a mide koruyucu ve kan sulandırıcılar içeren serum zorla takılmış olup, sağlık durumu bilinç açıklığı ve hayati tehlikesi hakkında sağlıklı bilgi edinme şansımız olamamaktadır.

Doktorlar ve cezaevi savcılığı tarafından avukatları ile görüşmesi ve bilgi edinilmesi engellenmektedir.
Mustafa Koçak’ın, kendisine müdahale edilmesine rızası olmadığına dair açık beyanı bulunmakta olup; zorla serum verilmesi gibi müdahalelerin, ölüm orucunun kritik bir aşamada olduğu da dikkate alındığında ölüm ya da kalıcı sakatlık riski oldukça yüksektir.

Zorla müdahale, işkence ve insanlık suçudur. Ve daha önceki Adli Tıp Kurumu uygulamalarından da bilindiği üzere, kişinin ölümüne/ sakat kalmasına neden olabilecek bir eylemdir.
Yapılması gereren Mustafa Koçak’ın tahliye edilmesi ve haklı taleplerinin kabul edilmesidir. Zorla müdahale çözüm değil, ağır sonuçlara yol açabilecek bir suçtur.

Çağdaş Hukukçular Derneği olarak savcılığı, hekimleri ve sağlık personolini bu suça ortak olmamaya ve zorla müdahele işkencesinden vazgeçmeye çağırıyoruz.

13.03.2020
Çağdaş Hukukçular Derneği

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.