ÇHD: “Soruşturulması gerekenler, halkı çürük binalarda ölüme mahkum edenlerdir.”

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi tarafından deprem soruşturmaları ve gözaltıları üzerine bir açıklama yapıldı.
Açıklamada, iktidarın halkı korkuyla sindirmeye çalıştığı vurgulanarak, ÇHD’nin gerçekleri söylediği için hakkında soruşturma açılan herkesin GÖNÜLLÜ AVUKATLIĞINI ÜSTLENECEKLERİNİ belirtildi.

“YAŞAM KURTARMADA ORTADA GÖRÜNMEYEN İKTİDAR, HERKESİ TEHDİT EDİYOR”
ÇHD açıklamasında şöyle denildi:
“ÇHD bu süreçte bütün şubeleri ile eleştiri hakkını kullandığı için cezai işleme tabi tutulan herkesin gönüllü avukatlığını yapacaktır.
“Depremde yaşanan ihmaller ve hak gasplarını paylayarak düşünce ve ifade hürriyetini kullanan kişilerin haklarında korkutma ve caydırma amacıyla açılan soruşturmalarda gönüllü avukatlık yapmaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz.

Deprem akabinde yaşam kurtarmak söz konusu olduğunda sadece kriz yaratan ve ortadan kaybolan iktidar, basiretsizliğini sosyal medyada kendisini eleştiren herkesi ceza soruşturmaları ile tehdit etmeye cüret etmektedir.
Soruşturulması ve yargılanması gerekenler, halkı çürük binalarda ölüme mahkum edenlerdir.”


ÇHD’DEN MESLEKİ DAYANIŞMA
ÇHD tarafından yapılan bir başka açıklamada da, deprem bölgesinde bulunan avukatların işlerinin üstlenileceği açıklandı.
Açıklama şöyle:
“ÇHD olarak örgütlü olduğumuz İstanbul, İzmir ve Ankara illerinde, felaket bölgesinde bulunan meslektaşlarımızın acil işlerini gönüllü olarak üstleneceğiz. Acil işleri nedeniyle ihtiyaç duyan meslektaşlarımızın tarafımıza ulaşmasını rica ederiz.
Telefon: 0538 485 8063″

Sosyal ağlarda paylaşın