ÇHD Davası Karar Duruşmaları Devam Ediyor:

Halkın avukatları, Avukat Selçuk Kozağaçlı, Avukat Barkın Timtik ve Avukat Oya Aslan’ın tutuklu olarak yargılandığı, toplamda 22 avukatın yargılandığı “ÇHD Davası”, Silivri Hapishanesi kampüsünde yapılan duruşmalarla devam ediyor.
7 Kasımda İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan duruşmaların 10 Kasım’a kadar sürmesi öngörülüyor.
Duruşma, 7 Kasım’da başladı.
Halkın avukatlarıyla gösterilen dayanışma ve sahiplenme, başından itibaren zulmü rahatsız etti.
“Salon küçük”, “sandalye yetersiz” bahanesiyle izleyiciler içeri alınmamaya çalışıldı. Avukatların ısrarıyla avukatlar içeri girebildiler.
Halkın Avukatlarının Tarihi Konuşmaları
Duruşmaların ilk günü, ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı konuşma yaptı.
Kozağaçlı’yı Barkın Timtik’in konuşması izledi. 8 Kasım’da Oya Aslan konuşmasına başladı.
Üç halkın avukatı da, yaptıkları tarihi savunmalarda, faşizmin yargısını yerden yere vurdular.
Zaten çökmüş olan davayı, bir kez daha çökerttiler.
Halkın avukatları, yargıladılar, mahkum ettiler ve kendilerini tutuklayanları, iddianameyi hazırlayanları tarihin çöplüğüne fırlatıp attılar.
ÇHD’li tutsak avukatların avukatları, duruşmada İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ne “Hollanda Belçika Belgeleri Olarak Adlandırılan Dijital Materyallere Dair ATK Raporu Hakkında İnceleme Raporu” dilekçesini verdiler.
Dilekçe, aslında davanın çöküşünün belgesiydi.
Çünkü faşizmin savcılarının, mahkemelerinin “delil” dediği herşey, uydurma veya sahtecilikle hazırlanmıştı. Dilekçede bunlar madde madde ortaya konuldu.

“Biz buna Enternasyonal Dayanışma diyoruz”
Duruşmaya, 20 ülkeden 60’ın üzerinde avukat katıldı.
Dünyanın önde gelen barolarını ve hukukçu örgütlerini, onbinlerce avukatı temsil eden 60 avukatın varlığı, halkın avukatlarının hukuk mücadelesinin dünya çapında sahiplenilmesinin göstergesi oldu.
Tutsak ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, dünya avukatlarının katılımıyla ilgili konuşmasında, mahkeme heyetine yönelik olarak şunu belirttti:; “20 ülkeden 60 yabancı avukat gelince uluslararası bir komplo altında hissedebilirsiniz. Hayır sayın Başkan, biz buna enternasyonal dayanışma diyoruz”.

2000 Avukatlı Tarihi Dava:
Halkın avukatlarının yargılandığı bu dosyada, yargılanan 22 avukat için, bugüne kadar 2000’in üzerinde avukat, halkın avukatlarının vekaletini üstlendi.
Aynı vekaletname belgesinde 2000’in üzerinde avukata yetki belgesi sunulmuş durumda. Selçuk Kozağaçlı, böyle bir dosya örneğinin bugüne kadar görülmediğini vurguladı.

10 Yıl, 37 Savcı, 42 Hakim…
Halkın avukatlarının yargılandığı bu dava, 10 yıldır sürüyor.
Davada şu ana kadar 37 savcı ve 42 hakim değişti.
Davanın başlamasından bu yana, 10 yıl gibi uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen, ne doğru dürüst tanıklar dinlendi, ne de “iddia edilen” belgeler, kanıtlar getirtilebildi.
Davanın ilginç bir başka yanı ise, ilk iddianameyi hazırlayan savcılar, bugün “fethullahçcı terör örgütüne üye oldukları” gerekçesiyle “firari” durumdalar. Aranıyorlar.

Sosyal ağlarda paylaşın