Cerrahpaşa’da Yemek Boykotu

İstanbul Cerrahpaşa Tıp fakültesi öğrencileri yemekhane sorunları ile ilgili eylem başlattı. Yemekhane ile alakalı sorunlarına çözüm üretilmesi amacıyla dekanlık önünde eylem başlatan öğrenciler yemekhanesinde plastik kaplarda verilen yemeklerin lezzetli, sağlıklı ve yeterli olmadığını dile getirdiler.

Öğrenciden harç almaktan, örgütlülüklerine saldırıp yozlaştırmaktan hiç bir ihtiyacını karşılamayan iktidar, doğru düzgün yemeği dahi öğrenciye çok görüyor.
Yıllardır üniversitelerde öğrenci eylemlerine rastlanmayan ülkemizde yemek boykotları, yemek hakkı, yemeğe yapılan zamlar ile ilgili protestolar görülmeye başlandı.

Yemeklerle ilgili şikayetlerini öğrenciler şu şekilde sıraladı:

Öğrenci yemekhanesinde plastik kaplarda verilen yemeklerin lezzetli, sağlıklı ve yeterli olmadığını öne süren öğrenciler, şu ifadeleri kullandı;

*Buna karşılık personel yemekhanesinde sıcak ve kaliteli yemek sağlanmaktadır. Yemekhaneyle alakalı taleplerimizi yönetime ısrarlı bir biçimde iletmemize rağmen karşılık bulmamıştır.

*Bu sebeple rahatsızlığımızı ve isteklerimizi daha somut bir şekilde ortaya koymak adına öğrenci yemekhanesini boykot edip, kendi yemekhanemizde kendi yemeklerimizle yemekhane önünde fiziksel mesafeye dikkat ederek eylem yapmaya karar vermiş bulunuyoruz.

*Bugün başladığımız eylemler, istediğimiz talepler gerçekleştirilinceye kadar bir hafta boyunca devam edecektir.

Öğrenciler Talepleri Şunlar:

*Öğrenci yemekhanesinde plastik kaplarda verilen yemeklerin kaldırılıp personel yemekhanesi ile aynı kalite ve içerikte sıcak yemek sağlanması.

*İntörn hekimlerin personel yemekhanesinde haftanın her günü öğle ve akşam yemeklerinden ücretsiz faydalanması.

*Servislerde çalışan veya staj yapan tüm öğrencilere serviste bulundukları sırada akşam ve öğle yemeğinin her koşulda sağlanması.

Bakalım 12 faşizminin kalıcılaşmış kurumlarından YOK, öğrencilerin insana layık yemek talebini okuldan uzaklaştırarak veya atarak mı cevaplayacak yoksa taleplerini karşılayacak mı? AKP faşizminin politikalarınazve 12 eylül’den beri öğrencilere terörden başka uygulamayan YOK’e bakıldığında öğrencilerin direnmekten, mücadele etmekten başka seçeneği yok. Evet en basit en insanı hak için bile ülkemiz gerçeği direnmeyi mecbur kılıyor…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.