Cenin Direnişi İşgalci İsrail’e Kök Söktürüyor

İşgalci İsrail’in Cenin kampına yönelik saldırısı, Filistinli direnişciler ve halk tarafından direniş ve pusu eylemleriyle karşılandı.
Böyle bir direniş beklemeyen İsrail, bir yandan hava saldırısını sürdürürken, bir yandan askerlerini geri çekme telaşınca düştü.

ASKER NAKİL ARACINA PUSU

Filistin direnişcilerinin İsrail saldırısının başlamasının üzerinden kısa süre geçmeden gerçekleştirdikleri ilk eylem, bir İsrail asker nakil aracına yönelik eylem oldu.
Bu eylemde 7 işgalci İsrail askeri yaralandı.
Asker nakil aracının hedef alınmasının ardından İsrail ordusu helikopterle hava saldırısı düzenledi.

İSRAİL’DEN KAYIP İTİRAFI

İsrail işgal ordusu, Cenin’de 7 işgal askerinin yaralandığını kabul etti. Normalde, işgalci ordu, ölüm ve yaralı kayıplarını çoğunlukla gizlemektedir. Ancak bu defa eylemler, görüntüleriyle tüm dünya tarafından öğrenildi. İsrail Ordu Sözcüsü, “Cenin’deki güçlerimizi korumak ve oradan uzaklaştırmak için karadan ve havadan çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

FHKC ve TUGAYLARDAN AÇIKLAMA:

Cenin’deki ilk pusu eyleminin ardından FHKC Siyasi Büro üyesi Mahmud el Ras, Cenin’de işgalcilere karşı verilen direniş mücadelesini överek şöyle dedi: “Direniş savaşçıları, işgalcilere niteliksel bir darbe indirerek unutmayacakları bir ders verdi”.
Kudüs Tugayları Sözcüsü Ebu Hamza da bu eylemle ilgili bir açıklama yaparak şöyle dedi: “Cenin Taburu kahramanlarının kahramanca eylemi, Filistinlilerin mücadeleyi sürdürme kararlılığının büyüklüğü karşısında siyonist işgalcilerin acizliğini yansıtıyor.”

DİRENİŞÇİLERİN EYLEMLERİ DEVAM ETTİ

Cenin’de çatışmalar gün boyu tüm şiddetiyle sürerken, işgalcilere ait zırhlı araçlara yönelik pusu ve molotoflu eylemler de devam etti.
Zırhlı araçlar, el yapımı patlayıcılarla tahrip edildi.
İşgal ordusu patlayıcı yapımı konusunda iyice gelişen direnişçilerin peşpeşe eylemleri karşısında büyük şaşkınlığa uğradılar.
İşgalciler pusu kurularak tahrip edilen bir zırhlıyı geri çektikten sonra, eylem yerinde zırhlıdan kalan parçalar kamp içerisinde gezdirilerek sergilendi.

DİRENİŞCİLER BİR HELİKOPTERİ VURDU

Filistinli direnişçiler, 19 haziranda Cenin’de işgal ordusunun Apaçi helikopterini vurdular. İbranice yayın yapan Kann TV, helikopterin kuyruğuna mermi isabet etmesi nedeniyle helikopterin açık alana inmek zorunda kaldığını duyurdu.
İbranice Kann TV, peşpeşe eylemler üzerine şu yorumu yaptı: “İsrail güvenlik sistemi, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Filistinli savaşçıların amacının bu bölgeyi Gazze ve Lübnan’a benzer bir hale getirmek olduğuna inanıyor.”

Sosyal ağlarda paylaşın