Çağlayan Adliyesi’nde İki Halk Kurtuluş Savaşçısı Katledildi

İstanbul’da bulunan dünyanın en büyük adliyelerinden biri olan Çağlayan Adalet Sarayı’nda bir eylem gerçekleşti. Eylemde Emrah Yayla ve Pınar Birkoç isimli iki Halk Kurtuluş Savaşçısı katledildi. Eylem ile ilgili detaylar henüz bilinmiyor. Eylemi gerçekleştiren siyasi örgütün konuyla ilgili açıklaması bekleniyor.

Tüm burjuva basında tek bir yerden yazılmışçasına “teröristler öldürüldü” başlıklarıyla servis edilen eylem şimdiden etkisini gösteriyor.
Her gün AKP faşizminin adaletsizliğiyle ilgili haberlerin ortaya çıktığı, milyonlarca halkın adalete aç bırakıldığı ülkemizde adaletsizliğin sembolü Çağlayan Adalet Sarayı’na yapılan eylem terör demagojileri ile boğulmak isteniyor. Daha şimdiden olayın sıcaklığıyla yapılan tüm değerlendirmeler yerini “neden?” sorusuna bırakacağını gösteriyor. Neden adalet sarayına eylem yapılır. Neden iki devrimci katledileceklerini bile bile böylesi bir eylemi yapar?

Eylemin detaylarıyla ilgili haberlerin tümü polis kaynaklı. Eylemde 3’ü polis 6 kişinin yaralandığı bilgisi var ancak ne kadar doğru olduğu henüz netleşmiş değil. Bu konularda ülkemiz faşizminin dezenformasyonu iyi bilinir. O yüzden polis kaynaklı haberlerin güvenirliliği olmamıştır hiç bir zaman.
Video görüntülerinde eylemini gerçekleştiren iki Halk Kurtuluş Savaşçısının geri çekilirken arkalarından vurularak katledildiği görülüyor…

Sosyal ağlarda paylaşın