Bursa Kirazlıyayla’da yol kesen halktan 12 kadın gözaltına alındı

AKP halkın hayatını zehirlemeye yok etmeye devam ediyor.

Bursa Kirazlıyayla köyünde Meyra Madencilik şirketi tarafından yapımı devam eden Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi bölge halkının tümünün karşı çıkmasına rağmen ilerliyor. Aylardır halk yaşadıkları bölgeyi zehirleyecek olan projeye karşı direnen halk yol kesme eylemi yaptı.

AKP, halkın istemediği, halka rağmen, sadece tekelleri memnun etmek için hayata geçirmekte ısrar ettiği projede jandarma da görev yapıyor.  

Kirazlıyayla’da süren maden projesinin çalışmaları hızlandırılırken, şirket 2 gündür köy yolunu kullanarak, askerler eşliğinde projenin yapıldığı alana yoğun malzeme sevkiyatı yapıyor.

Bunun üzerine köyün ileri yaştaki kadınları, askerler eşliğinde malzeme taşıyan kamyonların önünü kesti. Yaşları 50 ile 70 arası değişen yaşlı kadınların köy yolunu keserek, kamyonların gitmesine izin vermemesi üzerine yolu kesen halka saldırı yaşandı.

Kadınlar askerlere ve malzemeyi taşıyan şirket çalışanlarına “Biz nasıl sizin maden sahanıza giremiyorsak siz de bizim köyün yolumuzu kullanarak malzeme taşımayacaksınız. Buna izin vermeyiz”  dedi.

Kadınların geri adım atmadığı yol kesme eyleminde 12 kişi gözaltına alınarak, Yenişehir Karakolu’na götürüldü.

Gözaltına alınan 10 kadının isimleri şöyle: “Feride Kara, Raife Eren,  Fatma Karasu, Muazzez Çakır, Sevgi Kakaç, Yüksel Kenar, Hatice Güler,  Fatma Sakız, Emine Toy ile Emine Uçar”

Gözaltındaki iki kadının isimleri ise öğrenilemedi.                                                            

AKP ülkenin yeraltı yerüstü zenginliklerini talan etmek konusunda yeminli. Zenginliklerimizi emperyalizm ve işbirlikçilerine peşkeş çekiyor. Halkın direnmekten başka çaresi olmadığı bo olayda da çok açık ve net bir şekilde görülüyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.